Logo

Smart & Healthy Workplace: het kantoor als waardedrager

Bepaal de toegevoegde waarde van uw kantoor als werkomgeving

Opleidingbeeld
Thuiswerken is in korte tijd gemeengoed geworden en door de coronacrisis staat het kantoor als werkomgeving meer dan ooit onder druk. Voor welke activiteiten komen medewerkers nog naar kantoor? Hoe zorg je voor een gezonde en vitale werkomgeving? En hoe kan de toepassing van technologie daarbij helpen? In deze 2-daagse masterclass maakt u een business case voor de terugkeer van uw medewerkers naar een kantoor dat écht toegevoegde waarde biedt.

Masterclass: in het kort

Wat leert u in deze masterclass?

Veel minder ziekteverzuim, meer innovatieve ideeën, hogere productie. Medewerkers een plek bieden waar ze zich thuis voelen levert winst op voor organisaties, zo hebben onderzoeken ondertussen wel aangetoond. De coronacrisis heeft die ontwikkeling versneld; we moesten ineens zo veel mogelijk thuis werken en gebruik maken van alle beschikbare online (beeld)verbindingen. En wat blijkt: dat gaat prima en 40 tot 50 procent van de medewerkers wil niet meer fulltime naar kantoor.

 

Tegelijkertijd staat – vanwege de minimale kantoorbezetting tijdens corona - de sociale cohesie, samenwerking tussen mensen en creativiteit door toevallige ontmoetingen onder druk. Ook de werk-privé balans is voor veel thuiswerkende medewerkers een uitdaging en sommigen dreigen zelfs te vereenzamen.


Het kantoor als werkomgeving biedt dus wel degelijk toegevoegde waarde, maar hoe haal je er het maximale uit? In deze 2-daagse masterclass gaat u aan de slag met een business case voor de terugkeer van uw medewerkers naar een kantoor dat écht toegevoegde waarde biedt.

 

Dit zijn de resultaten:

  • U weet hoe u het kantoor als werkomgeving kunt inzetten om medewerkers maximaal te ondersteunen in hun werk;
  • U weet wat de mogelijkheden zijn van Smart & Healthy oplossingen voor de werkomgeving van uw organisatie;
  • U heeft de eerste aanzet tot een business case van een Smart & Healthy Workplace voor de terugkeer van medewerkers naar kantoor.

Dit neemt u als bagage mee:

  • Een overzichtelijke matrix met de typering van de werkomgeving als waardedrager toegespitst op uw organisatie inclusief een concreet stappenplan;
  • Inzicht in klantwaarden en budgetten voor de werkomgeving in een samenwerking tussen HR, Facility en IT;
  • Kennis van de uiteenlopende behoeften van verschillende groepen medewerkers en hoe u daarin kunt voorzien.

 

 

Veiligheid en hygiëne op locatie

De locaties waar onze opleidingen plaatsvinden hebben een uitgebreid protocol opgesteld voor het naleven van de RIVM-richtlijnen ten aanzien van COVID-19. Dit betekent dat u gegarandeerd veilig onze opleidingen op locatie kunt volgen. Voor de details van de maatregelen kunt u terecht op de websites van de locaties zelf. 

NB. Mocht het vanwege het oplaaien van het virus onverhoopt niet mogelijk zijn om de opleiding op locatie te geven, dan kunnen wij deze ook online aanbieden in een virtual classroom. Zo bent u ervan verzekerd dat de opleiding altijd kan doorgaan.

 

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is bedoeld voor HR- en facility professionals, managers en ondernemers die beleidskeuzes moeten maken voor de (her)inrichting van het kantoor voor ‘terugkerende’ medewerkers. Met als belangrijkste doel om medewerkers een passende werkomgeving aan te bieden en hen betrokken en productief te houden.

 

 

 

Masterclass: programma

Docent: Onno Willemse 

 

In deze masterclass maakt u een business case voor de terugkeer van uw medewerkers naar een kantoor dat écht toegevoegde waarde biedt. Dit is het programma:

 

DAG 1 

9.00 uur - Ontvangst

 

9.30 uur – Start ochtendprogramma

 

Aandacht voor:

  • Trends en ontwikkelingen in de werkomgeving: corona, thuiswerken, duurzaamheid en gezondheid
  • De rol van IT en Artificial Intelligence
  • Verandering van de fysiek-digitale werkbalans door covid-19
  • Wat is een Smart & Healthy Workplace?
  • Wat levert het voor je organisatie op?

Aan de slag met:

  • Opdracht: Bepaal de impact van deze trends op je eigen werkomgeving

13.30 uur – Start middagprogramma

 

Aandacht voor:

  • De werkomgeving als waardedrager voor de organisatie
  • Hoe neem je stakeholders en beslissers hierin mee?
  • Rollen en verantwoordelijkheden binnen de organisatie
  • Welke technologische middelen kun je inzetten (zoals apps op basis van gebruikersdata)?

Aan de slag met:

  • Opdracht: Welke ervaringen heb je op dit moment al met technologie in de werkomgeving?

17.00 uur – Afsluiting dag 1 masterclass

 

DAG 2

9.00 uur - Ontvangst

 

9.30 uur – Start ochtendprogramma

 

Aandacht voor:

  • Klantwaarde en typering van je organisatie bepalen
  • Integrale samenwerking tussen HR, Facility en IT
  • Business case voor uw organisatie: van kosten besparen naar waarde vergroten

13.30 uur – Start middagprogramma

 

Samen aan de slag met:

  • Managementgame: Kansen en risico’s bepalen voor een Smart & Healthy Workplace

17.00 uur – Afsluiting dag 2 masterclass

 

 

Onno Willemse

Sprekersfoto
Founder & CEO EQYRE
Onno Willemse heeft in de afgelopen 15 jaar Onno functies gehad in zowel technologiebedrijven als smart building en smart city-advisering, wat zeer belangrijk is geweest bij het verbinden van bedrijfswaarde met slimme technologie. Hij ziet slim als een tool, niet als een doel op zich en in zijn werk verbindt hij bedrijfsdoelstellingen met het effect van slimme technologie om maximale waarde te leveren voor organisaties, steden en bedrijven. Onno is onder meer betrokken geweest bij de ontwikkeling van beruchte slimme gebouwen zoals The Edge Amsterdam, De slimme gebouwen van Cisco in San Jose en Toronto en is verder bij verschillende Smart City-projecten betrokken. Ook is hij lid van de Raad van Advies van de Smart Building Certification (SBC). Bij de ontwikkeling van de certificering heeft Onno een belangrijke rol gespeeld door zijn ervaring met toonaangevende slimme bouwprojecten te delen. Onno heeft constant gepusht om SBC verder te brengen dan technologie, in de richting van resultaten, context, verticals en waardedrijvers. Door dit werk is de certificering geëvolueerd tot wat we nu met trots positioneren als een transformationeel ecosysteem.

Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© Sijthoff Media. Auteursrecht voorbehouden.