Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

ESG/CSRD voor HR: meten, rapporteren en verbeteren

Ga aan de slag met alle sociale thema’s uit de ESG-wetgeving

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

do 19 september 2024, Bunnik

di 5 november 2024, Bunnik

Prijs (excl. btw)

€ 899

Als HR-professional speel je een cruciale rol in het rapporteren van de sociale aspecten binnen Environmental, Social, and Governance (ESG)-wetgeving. Deze eendaagse masterclass bied je de kennis en vaardigheden om de sociale impact van jouw organisatie effectief te meten, te rapporteren en te verbeteren en daarmee te voldoen aan Europese en Nederlandse wetgeving, zoals CSRD en ESG.

Met de toenemende aandacht en verplichtingen op het gebied van duurzaamheid en goed werkgeverschap, is het essentieel dat je weet hoe je bijdraagt aan de sociale componenten van ESG-wetgeving. Dit programma van één dag leert je hoe je ESG-doelstellingen vertaalt naar concrete acties en dagelijks handelen door het gebruik van een HR-scorecard en voorspellende analyses.

Deze masterclass is ontwikkeld om je te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de sociale impact van jouw organisatie effectief te meten, te rapporteren en te verbeteren. Je leert hoe je niet alleen voldoet aan de toenemende eisen van de ESG-wetgeving, maar ook hoe je een voorloper kunt zijn in het vormgeven van een inclusieve en veilige werkomgeving. Versterk je positie in de transitie naar een meer verantwoordelijk en duurzaam bedrijfsmodel.

Wat ga je leren?

 • Een grondig begrip van de Social-component van ESG, gericht op de specifieke taak die je als HR-professional hebt te vervullen.
 • De impact van CSRD en ESG op sociale rapportageverplichtingen voor bedrijven en de publieke sector.
 • Aan de hand van een HR-scorecard krijg je gedetailleerd inzicht in de sociale ESG-thema’s, zoals diversiteit, arbeidsomstandigheden en cultuur.
 • Welke specifieke sociale indicatoren gemeten moeten worden en hoe je deze informatie aanlevert bij je collega van finance.

Wat levert het je op?
Na het volgen van deze masterclass:

 • Heb je de kennis om People Analytics te gebruiken voor het verbeteren van ESG-prestaties en het voldoen aan de wettelijke verplichtingen.
 • Ben je in staat om transparant te rapporteren over de prestaties op sociale thema’s.
 • Weet je hoe je HR-beleid kunt aanpassen om de sociale impact van jouw organisatie te verbeteren.
 • Ben je beter bewapend tegen claims en sancties bij niet-naleving van ESG-wetgeving en guidelines.

Voor wie is de masterclass?
Deze masterclass is essentieel voor HR-professionals die direct of indirect betrokken zijn bij het meten, rapporteren en verbeteren van sociale componenten binnen hun organisatie.

Aan de slag met jouw eigen team?
We kunnen dit programma ook in huis voor jouw team organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Een incompanyprogramma maken we op maat en direct toepasbaar op jullie eigen werksituatie. Bovendien kan het financiële voordeel bij grotere groepen oplopen tot 50% van open deelname.

Dit programma van één dag leert je hoe je ESG-doelstellingen vertaalt naar concrete acties en dagelijks handelen door het gebruik van een HR-scorecard en voorspellende analyses.

In de ochtend worden de basisprincipes en de wettelijke CSRD-kaders besproken. In de middag ga je praktisch aan de slag met het definiëren van sociale KPI’s en het ontwikkelen van een strategie om deze binnen jouw organisatie te implementeren.

Tijdens de lesdag komen alle S-componenten van de ESG-wetgeving aan bod. Dit zijn:

 1. Baanzekerheid
 2. Werktijden
 3. Leefbaar loon
 4. Sociale dialoog & ondernemingsraden
 5. Vrijheid van vereniging & collectieve onderhandelingen
 6. Werk-privébalans
 7. Veiligheid en gezondheid
 8. Gendergelijkheid en gelijke beloning bij gelijkwaardig werk
 9. Opleiding en ontwikkeling van vaardigheden
 10. Werkgelegenheid voor en inclusie van mensen met een beperking
 11. Maatregelen tegen geweld en intimidatie op de werkvloer
 12. Diversiteit
 13. Kinderarbeid
 14. Gedwongen arbeid
Hinrich Slobbe
Hinrich Slobbe
Hinrich is als bedrijfseconoom afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij is als docent gepokt en gemazeld met meer dan 30 jaar ervaring binnen financieel management, financiële analyse en Human Resource Accounting. meer info
ESG/CSRD voor HR: meten, rapporteren en verbeteren
Startdatum 19 september
do 19 september 2024
9:30 - 16:30
Bunnik
Routebeschrijving
Startdatum 5 november
di 5 november 2024
9:30 - 16:30
Bunnik
Routebeschrijving