Logo

Live online seminar: Ontslag wegens bedrijfseconomische redenen

Maak uw organisatie wendbaar voor de crisis

Opleidingbeeld
Ondanks de noodmaatregelen vanuit de overheid kan de coronacrisis toch personele gevolgen hebben voor uw organisatie. Wat zijn de voorwaarden voor ontslag wegens bedrijfseconomische redenen? Heeft een eventuele NOW-aanvraag hier nog invloed op? En hoe bepaalt u de ontslagvolgorde? Na het volgen van dit live online seminar is uw juridische kennis in een halve dag weer helemaal up-to-date!

Ontslag wegens bedrijfseconomische redenen: in het kort

Wat leert u?

Veel ondernemingen worden geraakt door het coronavirus. De ene onderneming is genoodzaakt volledig te sluiten, de andere onderneming kan misschien wel open blijven maar ziet zich geconfronteerd met een sterk verminderde omzet. Veel bedrijven vragen zich dan ook af wat wijsheid is: moeten we een NOW-subsidie aanvragen of toch een reorganisatie doorvoeren? Of misschien wel allebei? Na het volgen van dit live online seminar kunt u een weloverwogen keuze maken tussen het doorvoeren van een reorganisatie of het aanvragen van een NOW-subsidie, dan wel een combinatie hiervan.

 

Dit live online seminar gaat in op deze en meer aspecten rondom ontslag wegens bedrijfseconomische redenen. Aan de orde komen onder meer:

 • de procedure tot het verkrijgen van een ontslagvergunning bij het UWV en de kosten daarvan;
 • de gevolgen van het aanvragen van ontslagvergunningen wegens bedrijfseconomische redenen voor de NOW-subsidie;
 • het bepalen van de ontslagvolgorde: flexwerkers, uitwisselbare functies, afspiegeling en herplaatsing;
 • opzegtermijnen, transitievergoeding en het sociaal plan
 • opzegverboden en het opstellen van een vaststellingsovereenkomst.

Stel uw vragen en breng uw eigen case in

Tijdens het live online seminar kunt u vragen stellen en uw eigen praktijkcases inbrengen. Omdat het aantal deelnemers maximaal 10 bedraagt is er optimale (digitale)  interactie mogelijk. Daarnaast ontvangt u na afloop van het online seminar de presentatie per e-mail.

 

 

 

 

Hoe werkt een live online masterclass? 

Net als bij een gewone masterclass op een fysieke locatie, komt u met de andere deelnemers en de docenten op de afgesproken tijden bij elkaar. Ook heeft u dan ruim de gelegenheid om met de docenten én de andere deelnemers in gesprek te gaan. Met één groot verschil: u bent virtueel bij elkaar, niet fysiek! En u krijgt wat vaker korte pauzes om even de benen te strekken.

 

Hiervoor gebruikt HR Academy speciale software. Het enige dat u nodig heeft om deel te nemen, is een computer met een microfoon, toegang tot internet en bij voorkeur een webcam, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Er hoeft niets aan u computer veranderd of geinstalleerd te worden!

 

Een paar dagen voordat de eerste live online masterclass begint, nemen we contact met u op om een proefverbinding te maken met de online software. Zo weet u zeker dat u ongestoord kunt deelnemen!

 

 

Voor wie is dit live online seminar?

In de volgende situaties is het programma zeker voor u geschikt: 

 • U bent binnen uw organisatie verantwoordelijk of betrokken bij taken die relateren aan het arbeidsrecht en reorganisaties.
 • U wilt volledig up-to-date zijn en blijven van recente wet- en regelgeving én jurisprudentie binnen het arbeidsrecht.
 • U wilt inzicht in de voorwaarden en consequenties van een ontslagaanvraag wegens bedrijfseconomische voorwaarden en een NOW-aanvraag.

 

 

 

 

Ontslag wegens bedrijfseconomische redenen: programma

Spreker: Marjolein Gobes

 

Ondanks de noodmaatregelen vanuit de overheid kan de coronacrisis toch personele gevolgen hebben voor uw organisatie. Wat zijn de voorwaarden voor ontslag wegens bedrijfseconomische redenen? Heeft een eventuele NOW-aanvraag hier nog invloed op? En hoe bepaalt u de ontslagvolgorde?

 

Dit is het programma:

 

09:00 uur – Start live online seminar

 

Aandacht voor:

 • Wat zijn bedrijfseconomische omstandigheden in het kader van ontslag?
 • Het bepalen van de ontslagvolgorde: flexwerkers, uitwisselbare functies, afspiegeling en herplaatsing.
 • De kosten van een bedrijfseconomisch ontslag
 • Opzegtermijnen
 • Transitievergoeding
 • Sociaal plan
 • Opzegverboden
 • Strategische beslissingen bij het aanbieden van een vaststellingsovereenkomst
 • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)
 • Gevolgen voor aangevraagde NOW-subsidie bij bedrijfseconomische ontslagen


12:00 uur
– Einde live online seminar

 

 

 

Marjolein Gobes

Sprekersfoto
Advocaat Arbeidsrecht bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten
Marjolein Gobes (1980) is sinds 2005 advocaat bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten en gespecialiseerd in het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Zij adviseert en procedeert bij reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, individueel en collectief ontslagrecht, concurrentiebedingen, arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Verder adviseert zij ondernemingsraden bij kwesties en vraagstukken gerelateerd aan de Wet op de Ondernemingsraden en medezeggenschap. Zij zet zich in voor zowel werkgevers als werknemers in diverse branches.

Downloads


Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© Sijthoff Media. Auteursrecht voorbehouden.