Logo

Gratis webinar: performance management en dossiervorming

Do's & don'ts van vastlegging en monitoring van wederzijdse verwachtingen

Opleidingbeeld
Menig leidinggevende ziet een actief performancemanagementbeleid als tijdrovend en weinig positief. Reviewgesprekken worden geskipt, uitgesteld of toch met een voldoende afgerond. Bang voor ziekmelding van een niet te missen arbeidskracht. Het belang van dossiervorming, van vastlegging en monitoring van wederzijdse verwachtingen, neemt echter alleen maar verder toe.

Kijk bijvoorbeeld naar de Hoofdlijnenbrief Arbeidsmarkt van Minister van Gennip die voor werkenden een vast contract als uitgangspunt wil introduceren bij een ongewijzigd gesloten systeem van ontslagrecht. 

Belang van dossievorming in rechtspraak 

Ook rechters zijn kritisch op bedrijven die hun dossiervorming niet op orde hebben. Recent werd Red Bull als werkgever door de rechtbank Amsterdam teruggefloten. Het op empowerment gerichte personeelsbeleid van Red Bull is volgens de wet onvoldoende. Het ontslaat de werkgever niet van de verplichting aan dossiervorming te doen. 

Verwachtingen afstemmen

Ook vanuit het oogpunt van medewerkers is periodieke aandacht aan performance van toegevoegde waarde: zij willen weten en meten of zij aan de verwachitngen voldoen. Zijn verwachtingen niet afgestemd of up-to-date, bestaat het risico op sluimerende ontevredenheid, vertrek, ziekmelding of quiet quitting. 

Na dit webinar weet je meer over:

  • Actuele wet- en regelgeving en rechtspraak m.b.t. functioneren
  • Kabinetsplannen arbeidsrecht en ontslagrecht
  • Monitoring performance: do's en don'ts 
  • Plan van aanpak verbetertraject

Het webinar duurt circa 50 minuten.

Sandra Wouters

Sprekersfoto
Oprichter en eigenaar van boutique arbeidsrechtkantoor Committ Legal B.V
Arbeidsrechtexpert mr. Sandra Wouters heeft 18 jaar ervaring als advocaat arbeidsrecht voor werkgevers. Zij is oprichter en eigenaar van boutique arbeidsrechtkantoor Committ Legal B.V. Zij procedeert en adviseert werkgevers bij vele personele uitdagingen waaronder functioneringsvraagstukken, ziekteverzuim, concurrentie, aannamebeleid, medezeggenschap, grensoverschrijden gedrag, data protectie, harmonisatie en wijziging van arbeidsvoorwaarden. Met behulp van Legal Design ontwerpt zij arbeidsovereenkomsten die passen bij de cultuur van een bedrijf en zowel begrijpelijk als juridisch dekkend zijn.

Koen Stam

Sprekersfoto
Head of Benelux
Koen Stam leidt Personio's zakelijke groei in de Benelux als Hoofd Benelux. De missie van zijn team is het begrijpen en mogelijk maken van een betere organisatie binnen het ecosysteem van het MKB in de Benelux. Voordat hij bij Personio kwam in 2022 was hij Country Manager voor Belgiƫ SMB scaleup Teamleader en Head of Sales 24sessions voor de Nederlandse scaleup MessageBird.

Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© Sijthoff Media. Auteursrecht voorbehouden.