Logo

Gratis webinar: Aanvullend geboorteverlof - WIEG

Wat u moet weten over de aanvraag aanvullend geboorteverlof

Opleidingbeeld
Partners van de moeders hebben met de invoering van de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) meer verlofrechten gekregen. Zo kan vanaf 1 juli as het geboorteverlof van 5 dagen aangevuld worden met maximaal 5 werkweken. Hoe werkt deze regeling van aanvullend geboorteverlof precies en welke haken en ogen zitten eraan? Tijdens deze webinaropname komen alle ins en outs aan bod, zowel de voorwaarden als de financiële kant voor u en voor de werknemer.

HR-webinar: in het kort

Per 1 juli 2020 heeft de medewerker, waarvan de partner is bevallen, recht op maximaal 5 maal de arbeidsduur per week aan aanvullend geboorteverlof. Dit verlof kan pas worden opgenomen nadat het geboorteverlof met behoud van loon is opgenomen. Het aanvullende geboorteverlof is ten minste 70% van het maximumdagloon. De werkgever kan hiervoor een uitkering aanvragen bij UWV. 

 

Het beoogde doel van deze nieuwe wetgeving is bevordering van een gelijkwaardige behandeling van mannen en vrouwen. 

 

Tijdens deze webinaropname ‘Aanvullend geboorteverlof’ wordt uitgelegd welke rechten er zijn voor ouders bij gezinsuitbreiding. We gaan hierbij specifiek in op het verlof van de partner van de moeder na de geboorte van hun kind. 

 

Peter van den Hout, hoofdredacteur van HR Praktijk, gaat hierover in gesprek met Marijtje Vermeer, SV consultant bij Robidus.  

 

Vragen die behandeld worden zijn onder meer:

  • Welke verlofrechten heeft uw werknemer indien zijn/haar partner een baby krijgt? 
  • Hoe werkt de regeling bij adoptie, bij meerlingen, bij vroeggeboorten en in andere specifieke situaties?
  • Wat zijn de rechten en plichten van de werkgever met betrekking tot aanvullend geboorteverlof?
  • Hoe vraag u een uitkering aanvullend geboorteverlof bij UWV aan?

 

 

 

Marijtje Vermeer

Sprekersfoto
SV consultant bij Robidus
Marijtje Vermeer is SV consultant bij Robidus. Zij adviseert werkgevers over de diverse sociale verzekeringsregelingen (SV-regelingen, waarbij de focus ligt op het optimaal benutten van subsidie- en compensatieregelingen en het beheersen van risico’s. Dit zijn complexe regelingen die continu veranderen. Vanuit haar actuele kennis over deze regelingen adviseert zij werkgevers over de inrichting en uitvoering van deze regelingen.

Cedeo

Partners

In samenwerking met:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.