Logo

Online congres: Remote werven en selecteren

Digitalisering verhoogt de kwaliteit en bespaart tijd en kosten

Opleidingbeeld
Werken op afstand maakt de wervingspool groter en nieuwe recruitmenttechnologie wordt in hoog tempo ingevoerd. Wat zijn de trends in online werving- en selectie? Welke technologie kan je inzetten om talent aan te trekken? En hoe ga je daar als HR mee om? Dit online congres biedt u nieuwe inzichten, concrete oplossingen én aansprekende praktijkcases.

Online congres: Remote werven en selecteren

De ontwikkelingen rondom online werving en selectie volgens elkaar in rap tempo op. Van de inzet van social media tot het gebruik van digitale assessments. Steeds meer organisaties vragen zich af of face-to-face interviews nog wel nodig zijn. Andere organisaties maken gebruik van digitale tools in hun streven naar meer diversiteit en ‘bias free’ (= zonder vooroordelen) selecteren.

 

Tijdens het online congres Remote werven en selecteren laten experts u zien wat de laatste ontwikkelingen zijn in het nieuwe werven en selecteren en nemen vakgenoten u mee in hun best practices en lessons learned. Ook krijgt u tips om vanuit HR een optimale gesprekspartner te zijn voor recruitmentbureaus.

 

U krijgt antwoord op vragen als:

 • Wat is de rol van social media en hoe zet je een goede content- en advertentiestrategie op?
 • Hoe verleid je die moeilijk te vinden kandidaten toch bij jou te solliciteren? 
 • Hoe kun je de kwaliteit van werving vergroten? 
 • Hoe kun je met digitale assessments zonder vooroordelen selecteren en zo de diversiteit in je organisatie vergroten? 
 • Hoe kun je met video-interviews een optimale ervaring bieden voor HR en de kandidaat?

 

 

 

 

Stel zelf uw ideale programma samen

Het online congres Remote werven en selecteren biedt een afwisselende mix van keynotes en praktijkcases. Daarnaast is er in het programma ruime gelegenheid om online te netwerken met vakgenoten. En omdat alles wordt opgenomen, kunt u ook de sessies die u niet heeft bijgewoond achteraf allemaal on demand terugkijken. 

 

Een greep uit het programma:

 • Recruitmentexpert Bas van de Haterd over de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van digitaal werven en selecteren.
 • Marcel Borst over de recruitmentcycle van Bluetech engineering: een content- en advertentiestrategie waarmee het relatief onbekende bedrijf toch die moeilijk vindbare techneuten vindt.
 • Tim Klijnsman over de wijze waarop het Antoni van Leeuwenhoek via socials bouwt aan een werkgeversmerk dat drempelverlagend werkt bij het aantrekken van toekomstige (oncologie)verpleegkundigen.
 • Fadoua Kieliszczyk-el Jaouhari over hoe Transavia de uitval van hun opleiding tot cabinemedewerker sterk heeft gereduceerd door gebruik te maken van pre selectietesten.
 • Martijn Ulehake vertelt hoe Albert Heijn door slim technologie in te zetten en gebruik te maken van pre selectietesten de time to hire heeft verkort, maar ook de time spend on a hire door de supermarktmanagers sterk heeft verkort, terwijl de kwaliteit van de geselecteerde kandidaten toenam.
 • Rob van Elburg is tech recruiter bij Vitens, nadat hij de afgelopen jaren eerst bij ING en daarna bij Grandvision HQ (bekend van o.a. Pearle) de IT afdelingen vol met talent heeft geworven. Hij deelt zijn ervaringen van het werven van moeilijk te werven ICT functies bij organisaties die niet perse het aantrekkelijke Tech imago van Google of Facebook hebben.

 

Wat neemt u mee uit dit online congres?

 • U weet hoe u nieuwe technologieën kunt gebruiken om uw werving- en selectieproces te optimaliseren en de kwaliteit te verhogen.
 • U heeft inzicht hoe u aantrekkelijk kunt zijn op de arbeidsmarkt, ook voor lastig te werven doelgroepen.
 • U kent de condities voor een effectieve inzet van online assessments en het voeren van interviews op afstand.
 • U weet wat de impact van bias free selecteren is op diversiteit.
 • U weet hoe u tijd en kosten kunt besparen door de juist tools in de juiste fase van het proces in te zetten.

 

 

 

Voor wie is het congres?

Het congres is relevant voor iedere HR-professional die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers en die wil weten welke tools en technieken ondersteunend zijn bij het organiseren van remote werven en selecteren.

 

Volledig online congres!

Remote werven en selecteren is een volledig online congres. Dit betekent dat u er niet de deur voor uit hoeft, omdat u alle sessies op uw laptop, pc of tablet live kunt volgen. Tegelijkertijd bieden we een beleving die vergelijkbaar is met een live congres, inclusief de mogelijkheid van interactie met sprekers en netwerken met vakgenoten.

 

En heeft u iets gemist? Geen nood, want u kunt alle sessies na afloop on demand terugkijken!

 

Bas van de Haterd

Sprekersfoto
Professioneel Bemoeial
Bas van de Haterd heeft zichzelf als persoonlijk doel gesteld om de wereld iets mooier te maken dan hij nu is. Aangezien werk een heel groot onderdeel van ons leven is, ligt zijn focus dan ook op het verbeteren van arbeidsmarkt. Daarbij onderscheidt hij twee focusgebieden. De eerste is dat hij organisaties beter wil leren werven. Door een betere match tussen organisaties en werknemers worden beiden veel gelukkiger. Zijn tweede focus is op het anders werken. Ook wel het nieuwe werken genoemd of slimmer werken. Als organisaties anders zouden gaan werken worden ze niet alleen veel efficiënter, maar de medewerkers ook veel gelukkiger. Naast advieswerk verzorgt Bas lezingen en trainingen schrijft boeken en doet het nodige aan vrijwilligerswerk.

Cedeo
© Sijthoff Media. Auteursrecht voorbehouden.