Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Gabriël Anthonio

Gabriël Anthonio

Bijzonder Hoogleraar in Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid, Rijksuniversiteit Groningen en associate partner, Galan Groep
Prof. dr. G.G. Anthonio is bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, een ervaren bestuurder in de zorg, veel gevraagd spreker en auteur van meerdere bestsellers op het gebied van leiderschap en transities. Het Zwitsers Zakmes van de Leider (2019), Het leven Praat Terug (2019), De sleutels van de leider (2021) en Stilstaan bij Persoonlijk Leiderschap (2023). Kenmerken voor zijn lezingen en publicaties dat de theorie verbonden wordt met de alledaagse praktijk. Hij gebruikt hiervoor inspirerende verhalen uit zijn leven en werk. Verhalen waarin hij zijn kwetsbaarheid laat zien en waaruit kracht geput kan worden. Het zijn niet de succesverhalen, maar de struikel- en stuntelverhalen die hem hebben gevormd in zijn leiderschap.
Gabriël heeft meerdere keren een organisatie in zwaar weer, waaronder een Landelijk Reclasseringsproject, een TBS-Kliniek, provinciale Jeugdzorg Instelling, en een Ggz-Verslavingszorg Organisatie er met zijn team weer bovenop weten te krijgen. In 2006 is hij gepromoveerd op het onderwerp: de Humanisering van een Justitiële Inrichting, menselijke waarden als leidraad bij organisatieveranderingen. Na meer dan 25 jaar bestuurswerk is hij vanwege een toenemende vraag vanaf 2020 leidinggevenden, professionals en hun organisatie gaan begeleiden bij hun veranderopgaven Hij doet dit als partner vanuit de Galan Groep in Baarn. Gabriël weet bij zijn gehoor niet alleen het verstand, maar bovenal het hart te raken.
bekijk meer docenten