Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Talent behouden anno 2024: Hoe dan?

Ontdek hoe je de kikkers in de kruiwagen houdt

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 17 september 2024, Leusden

Prijs (excl. btw)

€ 399

Wil jij weten hoe je als professional echt het verschil kunt maken in het behoud van medewerkers? Ontdek tijdens ons evenement de nieuwste inzichten en praktische handvatten om talent binnen jouw organisatie te koesteren en te behouden. Thema's zoals generatieverschillen, waardegedreven organisaties en het creëren van een veilige werkomgeving komen uitgebreid aan bod. Laat je inspireren door boeiende keynotes en leer van praktijkcases van toonaangevende bedrijven.

Het behoud van medewerkers staat in veel organisaties centraal. Maar de vraag is: hoe doe je dat en hoe kun jij als professional het verschil maken. Op dinsdagmiddag 17 september nodigen wij je uit voor een verdieping op dit lastige onderwerp tijdens het evenement Talent behouden in 2024: Hoe dan?.

We trappen af met een prikkelende keynote van Roland Grootenboer, voormalig People Operations bij Google. Daarna delen sprekers van Randstad en De Jong & Laan hun cases en kennis. Charlotte van den Wall Bake sluit de interactieve middag af en focust op de op de rol van HR bij sociale en psychologische veiligheid. Dit alles tegen de achtergrond van essentiële thema's zoals generatieverschillen, waardegedreven organisaties, het creëren van een veilige werkomgeving en effectieve communicatie.

Sluit je bij ons aan voor een middag die niet alleen je perspectief verbreedt maar je ook voorziet van praktische handvatten om het talent binnen jouw organisatie te koesteren en te behouden. Ontmoet daarnaast gelijkgestemde professionals die voorop willen blijven lopen in hun vakgebied. En ontdek hoe we de toekomst van werk kunnen vormgeven, met een focus op wat echt telt: onze mensen.

Wat ga je leren?

 • Hoe je een veilige en waardegedreven werkomgeving creëert die talent behoudt.
 • Wat er nodig is om diverse generaties te blijven aanspreken.
 • Hoe je op een manier communiceert die bijdraagt aan behoud.
 • Hoe je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunt betrekken.
 • Strategieën om specifieke uitdagingen bij jongere medewerkers aan te pakken en quiet quitting te voorkomen.

Wat levert het je op?

Na het bijwonen van dit event:

 • Heb je concrete handvatten om de leiderschapsrol te versterken en leidinggevenden te stimuleren in het vergroten van medewerkersbetrokkenheid.
 • Kun je generatieoverschrijdende uitdagingen herkennen en hier effectief op reageren.
 • Weet je wat nodige is om huidige en toekomstige medewerkers te binden en boeien.
 • Weet je wat er nodig is om een cultuur van openheid en veiligheid te creëren die essentieel is voor het behoud van talent.

Voor wie is dit event?

 • HR-adviseurs die zoeken naar vernieuwende manieren om talent te behouden.
 • Professionals die worstelen met het aantrekken en behouden van medewerkers in hun organisatie.
 • HR Business Partners en HR-managers die hun strategie willen afstemmen op de nieuwste trends in talentbehoud.

Roland Grooteboer, voormalig People Operations bij Google, opent de middag met een keynote over HR-trends. Na de pauze deelt Hans Huzen van Randstad, zijn inzichten over de uitdagingen die komen kijken bij verschillende generaties. Daarna passen Mattijs Buitinga en Natasja Pierik deze inzichten toe in een praktijkcasus van de Jong & Laan. Charlotte van den Wall Bake sluit af met een focus op de cruciale rol van leiderschap in het behouden van talent.

12.15 Inloop en lunch voor deelnemers aan het event

13.00 - 13.15 Opening
Door: Charlotte van den Wall Bake

13.15 - 13.55 Keynote
Door: Roland Grootenboer, ex-People Operations bij Google Nederland

Roland Grootenboer werpt de blik op enkele grote trends die hij signaleert. Zo laat de opkomst van AI ons niet minder, maar wel anders werken. Hij stelt dat het antwoord op de toename van burn-outs niet in gemakkelijke oplossingen ligt, maar in fundamentele veranderingen in hoe we werken, zoals het stimuleren van vertrouwen en autonomie. Voor de nieuwe generatie professionals benadrukt hij de noodzaak van zinvol werk dat aansluit bij hun waarden. Roland daagt de aanwezigen uit om na te denken: blijven we oude patronen volgen of grijpen we deze trends aan om écht verschil te maken in ons vakgebied?

14.25 - 14.45 Pauze

14.45 – 15.15 Onderzoek naar verschillende generaties op de werkvloer
Door: Hans Huzen, Directielid Randstad Nederland

Hans Huzen onthult de nieuwste inzichten die Randstad heeft opgedaan in de Workmonitor 2024 en het jaarlijkse onafhankelijke en wereldwijde Randstad Employer Brand onderzoek. Hij duikt in de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en belicht de behoeften van verschillende generaties of groepen werknemers. Hiervoor gebruikt hij ook de inzichten van gedragswetenschappers. Door middel van overtuigende data, praktijkvoorbeelden en een praktisch model voor verbindend werkgeverschap toont Hans hoe HR-professionals kunnen inspelen op deze trends. Ontdek welke keuzes je kunt maken en welke interventies cruciaal zijn om talent effectief te behouden en te ontwikkelen. Raak geïnspireerd door de concrete oplossingsrichtingen die Hans biedt om vanuit HR succesvol te zijn.

15.15 - 15.45 Behoud van talent: de praktijk bij de Jong & Laan
Door: Mattijs Buitinga, Manager HR & Natasja Pierik, Senior Adviseur HR Extern bij de Jong & Laan

Samen gaan! Is het fundament van de cultuur bij de Jong & Laan (accountants- en adviesorganisatie met bijna 1000 medewerkers en 25 vestigingen). Iedere organisatie kent de uitdaging van het samenwerken van verschillende generaties op de werkvloer. Bij de Jong & Laan is dat niet anders. ‘Samen gaan!’ betekent dat de Jong & Laan ervoor kiest om talent van alle generaties aan elkaar te verbinden. Generatiediversiteit als bron voor organisatieontwikkeling én -groei. Mattijs Buitinga, Manager HR en Natasja Pierik-Schuirink, Sr. HR Adviseur (extern) voor de Jong & Laan delen in deze praktijkcasus de successen én de uitdagingen.

15.45 – 16.15 De rol van HR bij sociale en psychologische veiligheid
Door: Charlotte van den Wall Bake, expert groepsdynamische processen

In Nederland hebben we lang in de ontkenningsfase gezeten. Inmiddels blijkt uit talloze onderzoeken dat ook in Nederland er regelmatig sprake is van een onveilige werkcultuur. De maatschappij verandert in rap tempo en deze externe factoren beïnvloeden hoe jouw werknemers intern met elkaar omgaan. Dit beïnvloedt vervolgens arbeidsvreugde, verzuim en verloop en dat kun en wil je in deze huidige arbeidsmarkt je niet permitteren. Charlotte van den Wall Bake geeft in deze keynote een aantal handvatten over welke rol HR kan innemen om sociale en psychologische veiligheid te vergroten.

16.15 – 16.30 Wrap-up & Afsluiting

16.30 - 17.15 Drankje en hapjes

Roland Grootenboer
Roland Grootenboer
Auteur van Het boek waarvan je baas niet wil dat je het leest
Roland Grootenboer is expert op het gebied van werk. Als HR-expert werkte hij voor bazen als Ali Niknam (TransIP, bunq), Alexander Klöpping (Blendle) en bij Google. Hij was auteur van het Blendle Employee Handbook, dat viral ging in Silicon Valley. Daarnaast schreef hij Het boek waarvan je baas niet wil dat je het leest: de ultieme gids voor een gelukkige, gezonde en goed betaalde carrière. meer info
Natasja Pierik-Schuirink
Natasja Pierik-Schuirink
Senior strategisch HR adviseur
Natasja is een HR professional die bedrijven helpt om hun toekomstvisie te vertalen naar HR beleid en vervolgens naar de dagelijkse praktijk. Met ruim 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven, waarvan 15 jaar als HR manager, is Natasja inmiddels alweer geruime tijd werkzaam als senior strategisch HR adviseur (extern) voor de Jong & Laan. meer info
Charlotte van den Wall Bake
Charlotte van den Wall Bake
(Team)coach, trainer en dagvoorzitter
Ik heb het allermooiste vak dat er bestaat! Met een combinatie van vragen stellen, zorgvuldig luisteren en het delen van kennis en ervaring stel ik de ander(en) in staat om tot een duurzaam inzicht te komen. Iedere keer onderzoeken mijn opdrachtgever en ik samen wat de beste aanpak zal zijn, vervolgens bereid ik een rode draad voor en stimuleer in het moment zelf de interactie… meer info
Mattijs Buitinga
Mattijs Buitinga
Manager HR bij de Jong & Laan accountants
Mattijs Buitinga (47) is werkzaam als manager HR bij de Jong & Laan accountants (25 locaties, 975 vestigingen) en als MT-lid verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling HR en organisatie brede HR-projecten. De HR-thema’s voor 2024 bij de Jong & Laan zijn aantrekkelijk werkgeverschap, inspirerend leiderschap, vitaliteit en performance management. meer info
Hans Huzen
Hans Huzen
Directielid Randstad Nederland
Hans Huzen is een professional die zich sinds jaar en dag thuis voelt in de zakelijke dienstverlening. Na zijn start in zijn carrière bij de Rabobank is hij na bijna 3 jaar overgestapt naar de Randstad Groep. Begonnen als consultant bij Yacht heeft hij na aantal jaren de overstap gemaakt naar Randstad Inhouse. Hier is hij vanuit management en regiodirectierollen doorgegroeid naar lid van de… meer info
Talent behouden anno 2024: Hoe dan?
Startdatum 17 september
di 17 september 2024
12:15 - 17:15
Leusden
Routebeschrijving