Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

3 dagen

Masterclass Management Teams & Leiderschap

Verzorgd door TIAS School for Business & Society

Details
Lengte

3 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

ma 16 september 2024, Tilburg

Prijs (excl. btw)

€ 3.780

Je zit in het managementteam van je organisatie en merkt dat zaken niet soepel lopen. Maar daar wordt niets mee gedaan, er wordt niets uitgesproken. En je weet zelf niet hoe je het bespreekbaar kunt maken. Maar het tolereren van deze frictie is een slecht idee. Frictie is als een kiezelsteen in je schoen: hoe langer je het laat zitten, hoe meer last je ervan krijgt. Deze masterclass geeft concrete handvatten om wel in deze dynamiek in te grijpen.

Vergroot de effectiviteit van jouw managementteam

Je leert in drie dagen hoe je de bij teamleden aanwezige vastgeroeste patronen aankaart en losweekt. Onder andere tijdens gastcolleges van toonaangevende experts krijg je de handvatten om moeilijke, niet-gevoerde gesprekken juist wel te kunnen voeren. De focus ligt in deze masterclass niet op gedrag, maar op onderliggende beweegredenen. Met als positief gevolg dat er een betere en slagvaardigere samenwerking binnen je eigen managementteams ontstaat.

Wat levert de masterclass management teams & leiderschap je op?
Na afronding van de masterclass Management Teams & Leiderschap:

 • Kun jij besluitvormingsprocessen verbeteren en zorgen dat het team beter functioneert;
 • Begrijp je hoe je leiderschapsgedrag in te zetten is om een managementteam beter te laten samenwerken;
 • Heb je een concreet plan hoe je de effectiviteit van jouw managementteam verhoogt;
 • Heb je bepaald welke conversatie mist in je MT en ben je toegerust om die effectief te voeren.

Deelnemersprofiel
De deelnemers aan de masterclass Management Teams & Leiderschap zijn leden van managementteams in het bedrijfsleven of de publieke sector. Deelnemers hebben minimaal 5 jaar werkervaring en een hbo- of wo-opleiding. Zij weten dat hun managementteam nog beter kan functioneren en zijn bereid om, in vertrouwelijke sfeer, hierover met de begeleiders en andere deelnemers van gedachten te wisselen.

Deelnemers zijn bijvoorbeeld:

 • Accountmanager
 • Directeur
 • Projectmanager
 • Bestuurder
 • Commercieel directeur

Toelatingseisen
Wij streven naar deelnemersgroepen waar veel talent, ervaring en potentie aanwezig is. Daarom hanteren we toelatingseisen. Op die manier garanderen wij onderwijs op topniveau.

Wij vragen:

 • Ervaring met het functioneren van een managementteam, al dan niet als leidinggevende
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding

In samenwerking met:

Tijdens de driedaagse masterclass krijg je de laatste wetenschappelijke inzichten over samenwerking in managementteams, gecombineerd met ervaringen van experts die in de praktijk hun sporen hebben verdiend. De masterclass Management Teams & Leiderschap is gestoeld op een helder theoretisch kader, toegespitst op jouw ervaringen. Met je mededeelnemers zoek je naar concrete oplossingen voor situaties waar je in je eigen managementteam last van hebt. Zodat jij de samenwerking kunt verbeteren.

Dag 1
Op dag 1 deel je problemen uit de praktijk. Welk gesprek wil jij voeren binnen je managementteam? En wat weerhoudt je daarvan? Leer hoe je dat gesprek vanuit persoonlijk leiderschap kunt voeren.

Dag 2
Het probleem is helder, maar hoe ga je het gesprek aan met je managementteam om verandering te bewerkstelligen? Op deze tweede dag oefen je dat gesprek met professionele acteurs.

Dag 3
Op dag 3 ga je nader in op het persoonlijk leiderschap dat nodig is voor verandering binnen het managementteam en formuleer je een concreet actieplan waar je mee aan de slag kunt.

Evert Pruis
Evert Pruis
Lecturer bij TIAS School for Business and Society
Als teamcoach en ontwikkelaar van leiderschap en talent is Evert al vele jaren actief in organisaties in de publieke sector, het onderwijs en bedrijfsleven. Werkdruk en belangen zetten daar de samenwerking onder druk. Niet alleen binnen de (management)teams in de eigen organisatie, maar ook tussen die teams en buiten de organisatie. meer info
Roemer Visser
Roemer Visser
Associate Professor bij TIAS School for Business & Society
Als Associate Professor van TIAS School for Business and Society werkt Roemer samen met klanten uit het bedrijfsleven om het enorme potentieel van mensen en van teams aan te boren en duurzame prestatieverhoging te bereiken. Hij heeft leiderschapsontwikkelingsprogramma’s ontwikkeld en geleverd voor Executive MBA programma’s en voor klanten als Royal IHC, De Lage Landen, Atradius, Marel, de Kamer van Koophandel, en Royal HaskoningDHV. meer info
Masterclass Management Teams & Leiderschap
Startdatum 16 september
ma 16 september 2024
9:00 - 17:00
Tilburg
di 17 september 2024
9:00 - 17:00
Tilburg
wo 18 september 2024
9:00 - 17:00
Tilburg
Routebeschrijving