Logo

Online seminar: Professioneel stemgebruik

Het verschil tussen inhoud hebben en inhoud overdragen

Opleidingbeeld
Leer om met behulp van adequaat stemgebruik gehoord te worden en met je boodschap te informeren, inspireren en motiveren. Je vergroot je inzicht en vermogen om stem en spraak concreet en praktisch in te zetten ter ondersteuning van je verhaal. Ook krijg je inzicht in hoe je overkomt en hoe je daar invloed op uitoefent.
Datum en locatie: dinsdag 19 september 2023 om 13:00, Achter je eigen computer Online
Prijs: € 550 excl. 21% btw
Opleider: NBA Opleidingen

Professioneel stemgebruik: In het kort

Wie zijn stem goed gebruikt komt geloofwaardig en krachtig over. De kwaliteit van je spraak bepaalt voor een groot deel of en hoe een boodschap overkomt. Luisteraars nemen van lang niet elke spreker de inhoud van de boodschap aan. De manier waarop je de inhoud vormgeeft kan sterk afdoen of bijdragen aan de betekeniswaarde die aan je boodschap wordt gehecht.

Doelstelling

Je vergroot je inzicht en vermogen om stem en spraak concreet en praktisch in te zetten ter ondersteuning van je verhaal. Je krijgt inzicht in hoe je overkomt en hoe je daar invloed op uitoefent. Leer om met behulp van adequaat stemgebruik gehoord te worden en met je boodschap te informeren, inspireren en motiveren.

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Professionals die hun verbale vaardigheden effectief willen leren vergroten om hun boodschap bij de toehoorder te laten 'landen'.

Deze cursus verbindt de inzet van persoonlijke eigenschappen met het belang van inhoudelijke elementen in je werk. Wellicht zijn deelnemers juist daarom zo enthousiast over deze cursus; de mate van bewustwording en opgedane vaardigheid op het gebied van spreken als onderdeel van een professionele werkwijze.

Aan de slag met jouw eigen team? 

We kunnen dit programma ook in huis voor jouw team organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Een incompany programma maken we op maat en direct toepasbaar op jullie eigen werksituatie. Bovendien kan het financiële voordeel bij grotere groepen oplopen tot 50% van open deelname.

   

Wil je meer weten? Klik dan hier voor informatie of een offerte.

Professioneel stemgebruik: Programma

De training verschaft inzicht in je eigen manier van spreken. Hoe is jouw huidige spreektechniek, wat zijn daarin de bruikbare elementen en hoe verhoog je de kwaliteit van de techniek. Leer hoe je met deze elementen concreet in kunt grijpen in de manier waarop je overkomt om zo de impact van je pres(en)tatie te vergroten. Je kunt met deze kennis dezelfde dag nog in de praktijk aan de slag.


Tijdens deze cursus van één dagdeel van 13:00 tot 17:30 komt het volgende aan bod:

  • Kennis en vaardigheden opdoen rond stem, spraak en spreektechniek - de elementen kennen, oefenen en hanteren;
  • De invloed van spreektechniek op de boodschap die je wilt overbrengen - je luistert, oefent en experimenteert met de principes die hierbij van toepassing zijn;
  • Onderzoek en inzet van jouw persoonlijke dynamiek in relatie tot spreken;
  • Je taak en rol als leidinggevende (er)kennen, bevestigen en realiseren via je stem en spraak, teneinde de boodschap helder en concreet over het voetlicht te brengen;
  • Toepassing, oefening en feedback.

Dit programma wordt samen met NBA Opleidingen verzorgd. Je kunt dan ook zowel vanuit HR Academy als NBA Opleidingen communicatie over de training ontvangen na inschrijving.

NBA Opleidingen

Enige citaten uit de evaluaties:

  • "Een van de beste cursussen die ik gehad heb. Een topdocent ook in de top 3."
  • "Ik vond het een erg nuttige, relevante en vooral ook leuke en leerzame cursus. Ik raad het iedereen aan een dergelijke cursus te volgen."
  • "Deze cursus is voor iedereen leerzaam. Een dagje uit de comfortzone. Met positieve feedback en een goed gevoel ga je naar huis. Top!"
Locatie
Achter je eigen computer


Plattegrond

Alex Boon

Sprekersfoto
Stem/spraakdocent en sprekerstrainer
Alex Boon werkt als stem/spraakdocent en sprekerstrainer met sprekers, bestuurders, leidinggevenden/managers, politici en mensen met een spreekberoep. Daarnaast coacht hij hen bij de professionele reflectie op hun persoonlijke dynamiek en de inzet daarvan in de communicatie tijdens de uitvoering van hun taak.

Cedeo

Partners

In samenwerking met:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© Sijthoff Media. Auteursrecht voorbehouden.