Logo

HR Business Partner in twee dagen

Versterk uw strategische rol in de organisatie

Opleidingbeeld
Het inzicht dat HRM een belangrijke strategische succesfactor is voor organisaties wint snel terrein. Mensen maken het verschil en de afdeling HR heeft hierin samen met het lijnmanagement een grote invloed en verantwoordelijkheid. Wilt u leren hoe u zich kunt ontwikkelen tot HR business partner? Dat kan in 2 dagen!
Datum en locatie: maandag 11 maart 2019 om 09:00, Postillion Hotel Bunnik Bunnik
Vervolgdata: 25 mrt
Prijs: € 1490 excl. 21% btw

Voor dit programma krijgt u toegang tot de e-Campus, de online leeromgeving van HR Academy. Hier kunt u zich met opdrachten, video's, achtergrondartikelen en leerzame links voorbereiden op uw deelname. Na het programma wordt de e-Campus uitgebreid met extra opleidingsmateriaal.

 

Ulrich geeft het al aan. HRM als Strategic Partner is essentieel voor het functioneren van organisaties. HRM-missie en HRM-visie dienen aan te sluiten op de doelstellingen van de organisatie. De impact en rol van HRM ontwikkelt zich dan ook naar het niveau van uitvoerend naar beleidsbepalend HR Business Partner.

 

Leerdoelen 

U leert tijdens de interactieve tweedaagse masterclass uw rol als HR Business Partner in te vullen. Het programma neemt u mee in het proces van waar u als HRM nu staat tot aan het plan van aanpak van wat er nodig is om deze verandering te realiseren:

 • u leert analyseren welke kant uw organisatie op beweegt en wat dit betekent voor HR;
 • u analyseert uw eigen HR-portfolio en/of dit aansluit op de organisatiestrategie;
 • u leert methodieken waarmee u rol en positie van HR in uw organisatie bepaalt;
 • u leert - ook van elkaar - welke stappen u moet nemen om succesvol de rol van HR Business Partner te vervullen;
 • u maakt een plan van aanpak.

Jan Tjerk Boonstra en Bas Oerlemans zijn zeer ervaren docenten die vanuit hun ervaring uit hun jarenlange adviespraktijk u optimaal begeleiden. In het programma is veel ruimte voor interactie met en tussen de deelnemers. Eigen ervaringen spelen altijd een relevante rol in het functioneren van HRM. Juist deze ervaringen zijn een basis voor het verder ontwikkelen tot HR business partner. 

 

 

HR business partner is de strategische partner voor het lijnmanagement

De positionering en portfolio van HRM verandert snel of moet snel veranderen door ontwikkelingen in het (nieuwe) werken en in de inrichting en sturing van organisaties. Zowel de formele (arbeidsrelatie) als de psychologische relatie tussen werkgever en werknemer verandert en wordt steeds meer gekenmerkt door gelijkwaardigheid en respect en minder door een ‘ruilrelatie’. Voor HRM afdelingen een complexe transformatie. Alleen goede operationele producten leveren is niet meer genoeg en positioneert HRM niet als HR business partner. HRM moet ook meer de rollen van organisatiestrateeg, veranderingsregisseur en talentmanager vervullen. Als die rollen goed worden vervuld, is HRM werkelijk een business partner die -  vanuit een van de meest invloedrijke organisatieprocessen -  bijdraagt aan het realiseren van de business- en organisatiedoelen.

 

Het programma is derhalve een combinatie van kennis aanreiken en gezamenlijk ontwikkelen en van reflectie en evaluatie met betrekking tot de huidige invulling en positionering van de HRM adviesfunctie.

 

Nieuw: inclusief e-Campus

Als voorbereiding op de tweedaagse masterclass HR Business Partner gaat u aan de slag met een aantal voorbereidende opdrachten in de HR Academy e-Campus, een online leeromgeving. Het is de bedoeling dat u deze opdrachten voorafgaand aan dag 1 van de masterclass heeft afgerond. Tijdens de bijeenkomsten komen de docenten hierop terug, zodat u tijdens de twee dagen meer tijd heeft om samen met de andere deelnemers de diepte in te gaan. Daarnaast biedt de online leeromgeving u achtergrondinformatie en aanvullende artikelen en video’s over de ontwikkeling naar een HR Business Partner. Zo haalt u het maximale uit de tweedaagse masterclass!

 

Doelgroep

HR-professionals die zich willen ontwikkelen tot HR Business Partner.

DAG 1

 

09.00 uur

Ontvangst

 

09.30 uur

Start ochtendprogramma, met daarin o.a. aandacht voor:

 • Kennismaking, introductie en leerdoelen
 • Organisatietrends met impact op HR
 • Organisatie strategieën en organisatievormen 
 • Positionering van HR binnen de organisatie

 Voorbereiding: opdrachten 1 t/m 4 (HR Academy eCampus)

 

12.30 uur

Lunch

 

13.30 uur

Start middagprogramma, met daarin o.a. aandacht voor:

 • Werken aan een veranderstrategie
 • Rollen en competenties van HR
 • De rol van HR als business partner
 • Aan de slag met
  • De analyse van uw organisatie
  • Conclusies en gezamenlijke bevindingen uit dag 1
  • Vooruitblik op dag 2 en uw huiswerkopdracht

Voorbereiding: opdracht 1 en 5 (HR Academy eCampus)

 

17.00 uur

Einde dag 1 

 

DAG 2

 

09.00 uur

Ontvangst

 

09.30 uur

Start ochtendprogramma, met daarin o.a. aandacht voor:

 • Veranderbehoefte binnen uw organisatie en de rol van HR 
 • Sturen van veranderprocessen
 • Aan de slag met: 
  • Uw huiswerkopdracht

Voorbereiding: huiswerkopdracht (HR Academy eCampus)

 

12.30 uur

Lunch

 

13.30 uur

Start middagprogramma, met daarin o.a. aandacht voor:

 • Overtuigend beïnvloeden en adviseren vanuit HR
 • Omgaan met weerstand
 • Aan de slag met:
  • Een persoonlijke analyse van uw rol als HR business partner
  • Conclusies en gezamenlijke bevindingen uit dag 2 
 • Afsluiting en conclusies

 

17:00 uur

Einde dag 2

Onderstaand referenties over de masterclass HR Business Partner in twee dagen!

 

"Prima training in het kader van bewustwording! Waar ik momenteel sta, ten aanzien van mijn rol. Ik ben geen businesspartner en verwacht dit niet op korte termijn te worden, op de manier waarop bedoeld! Maar deze training en de verschillende cases hebben me zeker geholpen! Inspirerende trainers en leuke onderlinge interactie. Het zet me in ieder geval aan het denken! En daarom is de training voor mij geslaagd! Goede trigger om na te denken!"

R. Krommerl, Velde Groep

 

"Goede training, ben aan het denken gezet over hoe en waar mijn organisatie staat."


K. Advocaat, JTI

Locatie
Postillion Hotel Bunnik
Kosterijland 8
3981 AJ Bunnik (bereken route)


Plattegrond

Jan Tjerk Boonstra

Sprekersfoto
Principal HR consultant
Jan Tjerk Boonstra is Principal consultant en propositiemanager Strategisch HRM bij de Human Capital Group, een van de grootste HRM adviesorganisaties in Nederland. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als HRM-adviseur en heeft onder meer bij Zorgverzekeraars Nederland, de Nederlandse Zorgfederatie, Hay Group, Berenschot en Manpower (Right Management) gewerkt. Zijn ervaring betreft met name het ontwikkelen en implementeren van HRM-strategie, HR-professionalisering en talent- en performancemanagement. Jan Tjerk is ontwikkelaar en docent van diverse masterclasses en leergangen in HRM (voor HR Academy) en voorzitter van het Noordelijk HR-netwerk. Verder is hij lid van de Raad van Advies van HR Academy, van de Advisory Board van business school TIAS en van de hoofdredactie van het magazine HR Strategie.

Bas Oerlemans

Sprekersfoto
Principal Consultant
Bas Oerlemans is principal consultant bij de Human Capital Group. Hij is een breed inzetbare professional met accent op leiderschap- en talentontwikkeling. Ook helpt hij organisaties bij het vormgeven van ontwikkeltrajecten en brengt mensen in beweging. Tevens leert hij de organisatie te leren en laat instrumenten achter waarmee men zelf (verder) aan de slag kan. Bas helpt bij de vertaling van visie en strategie naar concrete actie, waarneembaar gedrag en blijvend resultaat. Hij sluit aan op (verander-)historie en ontwerpt in co-creatie met de deelnemers wat er nodig is voor een merkbare en blijvende verandering.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.