Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Vergroot je impact als gesprekspartner

Bewust redeneren en communiceren

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 12 december 2023, Amsterdam

Prijs (excl. btw)

€ 795

PE

6

Hoe kan ik pakkender spreken en sneller tot de kern komen?Hoe overtuig ik een dominante of emotionele collega die mij als lastig ervaart?Hoe leg ik een niet-financiële collega iets helder en stapsgewijs uit?

Het verbeteren van je communicatie vindt plaats aan de hand van een bewustwordingstraject. In een aantal stappen met verschillende oefeningen leer je meer over je eigen communicatie en vervolgens hoe je jouw gesprekspartners effectief kunt beïnvloeden. Het vertrekpunt hierbij is de klassieke retorica, gecombineerd met de laatste inzichten uit de communicatiewetenschap. In vier stappen voegen we steeds nieuwe instrumenten aan je communicatieve arsenaal toe.

In de cursus krijg je een praktijkcasus voorgelegd en kun je desgewenst een eigen casus meenemen. Aan de hand hiervan leer je hoe je jouw inhoudelijke kennis op een heldere en constructieve wijze kunt overbrengen en daarmee je impact te vergroten. In de voorbereiding hierop ga je antwoorden formuleren op vragen zoals: wie is de beslisser? Wat vindt diegene belangrijk? Wat zijn de externe factoren die van invloed zijn? Hoe maak ik als financieel professional stapsgewijs mijn punt? Hoe verwoord ik mijn boodschap pakkend genoeg?

Na afloop ben je je bewust van de verschillende lagen van communicatie, weet je helder te redeneren en heb je oog voor de relationele kant van communicatie. Je hebt geleerd te reflecteren op de eigen communicatie waardoor je bewuster (non-verbale) communicatietechnieken kunt toepassen en jouw impact als gesprekspartner vergroten. De geleerde vaardigheden kun je inzetten tijdens presentaties, vergaderingen, adviesgesprekken en discussies.

Leerdoelen
In deze cursus gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • het bewust worden van de eigen communicatiestijl
  • inzicht krijgen in hoe helder te redeneren aan de hand van redeneringstechnieken
  • leren hoe je systematisch de te communiceren boodschap kunt onderbouwen en deze het beste kunt presenteren
  • grip krijgen op de relationele kant van communicatie om hiermee tools op te doen voor effectieve(re) communicatie
  • leren hoe de boodschap over te brengen en de rol die vorm en emotie daarin spelen
  • het eigen arsenaal uitbreiden van manieren om de boodschap te brengen

Bestemd voor

Deze training is bestemd voor accountants, controllers en overige financials die zich verder willen bekwamen in het brengen van een inspirerende boodschap.

Business partner

Dit programma wordt uitgevoerd door onze business partner NBA Opleidingen. Na inschrijving ontvang je overige correspondentie van NBA Opleidingen.
Arthur Noordhuis
Arthur Noordhuis
Communicatietrainer
Arthur Noordhuis is gespecialiseerd in overtuigingskracht en besluitvorming. Hij geeft al vele jaren trainingen voor de NBA en sinds kort ook voor de HR Academy. Zoals iedere beroepsgroep hebben ook accountants en andere HR & financial professionals veel baat bij een sterkere verbale vaardigheid. Met aanstekelijk plezier laat Arthur zijn cursisten oefenen met beproefde technieken en inzichten. meer info
Vergroot je impact als gesprekspartner
Startdatum 12 december
di 12 december 2023
10:00 - 17:30
Amsterdam
Routebeschrijving