Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

3 dagen

Masterclass Verandermanagement

Verzorgd door TIAS School for Business & Society

Details
Lengte

3 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

di 3 september 2024, Tilburg

di 5 november 2024, Utrecht

ma 2 december 2024, Tilburg

Prijs (excl. btw)

€ 3.780

Je wil je organisatie duurzaam veranderen. De strategie is bepaald en de koers is uitgezet. Maar het kan nog best lastig zijn om de effecten van verandering op het werkveld en de medewerkers van tevoren in te schatten. De verandering zó vormgeven dat je mensen in je organisatie meekrijgt, kan een flinke uitdaging zijn. Dankzij de laatste wetenschappelijke inzichten en kennis uit deze masterclass weet je hoe je weerstand weg kunt nemen. Zodat je veranderingen effectief kunt doorvoeren.

De menselijke factor binnen veranderprocessen
In de masterclass Verandermanagement ligt de focus op menselijk gedrag binnen veranderprocessen. We gebruiken geen opgelegde methode, maar geven een uiteenzetting en uitleg vanuit verschillende invalshoeken – gebaseerd op theorie én praktijkervaring. Ook spiegel je jouw situatie en die van je organisatie aan de situatie van andere deelnemers. Door de juiste communicatie in te zetten, kweek je draagvlak bij werknemers, management en klanten. Zodat jij effectief veranderingen kunt doorvoeren.

Wat levert de masterclass verandermanagement je op?

 • Je kunt de juiste condities creëren voor organisatieveranderingen.
 • Je bent in staat het veranderproces efficiënter te maken en change management optimaal in te zetten.
 • Je kunt veranderingen ontwerpen en implementeren.
 • Je weet hoe je veranderprocessen kunt begeleiden met meer aandacht voor de menselijke kant.
 • Je hebt inzicht in de emoties en onbewuste processen bij verandering.
 • Je kunt begrip en draagvlak voor veranderingen creëren bij medewerkers, management en klanten.

Deelnemersprofiel
De masterclass Verandermanagement is speciaal ontwikkeld voor change managers, professionals en ondernemers die effectief veranderingen door willen voeren in hun organisatie. Deelnemers zijn, nu of in de toekomst, direct betrokken bij organisatieveranderingen. Ze werken vaak bij grote of middelgrote organisaties en willen vooral leren hoe ze hun medewerkers mee kunnen krijgen. Zij hebben minimaal 5 jaar werkervaring en een hbo- of wo-opleiding.

Ze zijn bijvoorbeeld:

 • Teammanager
 • Change manager
 • HR-manager
 • Afdelingshoofd
 • Beleidsmedewerker
 • Operationeel manager
 • Business consultant
 • Onderwijsadviseur

Toelatingseisen verandermanagement
Wij streven naar deelnemersgroepen waar veel talent, ervaring en potentie aanwezig is. Daarom hanteren we toelatingseisen. Op die manier garanderen wij onderwijs op topniveau.

Wij vragen:

 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een relevante functie
 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding

In samenwerking met:

Tijdens de driedaagse masterclass Verandermanagement krijg je de laatste wetenschappelijke inzichten, gecombineerd met praktijkopdrachten en cases van de deelnemers. De masterclass focust op verschillende aspecten van organisatieverandering: van aanleiding en diagnose tot planning en implementatie. Specifiek staan we stil bij het gedrag van mensen en de psychologische en sociale processen. Zodat jij de juiste condities en doelen voor organisatieverandering kunt creëren.

Dag 1
Start met de basis: op welke manieren kun je veranderingen vormgeven? En welke manier past bij jouw organisatie? Leer meer over de invloed van mindset en krijg handvatten voor het maken van een gedegen analyse.

Dag 2
De tweede dag behandelt de organisatiecultuur, de dynamiek van verandering en over hoe je er via bijvoorbeeld communicatie vorm aan geeft. We maken de vertaalslag naar de leerpunten die je toe gaat passen in je eigen casus en organisatie.

Dag 3
De evaluatie van wat je tot nu toe hebt kunnen toepassen op je eigen casus vormt het vertrekpunt van dag 3. Daarna volgen verdere verdieping en praktische handvatten, waarmee jij je verandertraject kunt opzetten of verbeteren.

Geert Heling
Geert Heling
Distinguished Professor of Practice bij TIAS School for Business and Society
Geert Heling is Distinguished Professor of Practice bij TIAS School for Business and Society, Tilburg University, met als leerstoel ‘Organizational Behavior, Culture and Change’. Sinds geruime tijd is hij vaste docent van de TIAS Masterclass Verandermanagement. Daarnaast is hij werkzaam als senior Management Consultant, met een ruime praktijkervaring in training en consultancy (25+ jaar). Vanuit zijn eigen bedrijf, Médoc Management Consulting, richt hij zich op… meer info
Masterclass Verandermanagement
Startdatum 3 september
di 3 september 2024
9:00 - 17:00
Tilburg
wo 4 september 2024
9:00 - 17:00
Tilburg
wo 25 september 2024
9:00 - 17:00
Tilburg
Routebeschrijving
Startdatum 5 november
di 5 november 2024
9:00 - 17:00
Utrecht
wo 6 november 2024
9:00 - 17:00
Utrecht
vr 29 november 2024
9:00 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving
Startdatum 2 december
ma 2 december 2024
9:00 - 17:00
Tilburg
di 3 december 2024
9:00 - 17:00
Tilburg
wo 18 december 2024
9:00 - 17:00
Tilburg
Routebeschrijving