Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

ChatGPT en AI voor HR-professionals

Ontdek de eindeloze toepassingen van Copilot en ChatGPT in alle HR-domeinen

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 27 augustus 2024, Bunnik

di 3 september 2024, Bunnik

di 24 september 2024, Bunnik

Prijs (excl. btw)

€ 749

Stel je voor dat je met één klik complexe HR-vragen kunt beantwoorden, efficiënter kunt omspringen met arbeidsrechtelijke kwesties, makkelijk kandidaten kunt screenen én effectiever talent kunt managen. Dit alles is mogelijk met de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) en zoals Copilot en ChatGPT! Volg deze training en leer hoe AI-toepassingen als personal assistant jouw dagelijkse werkzaamheden kan transformeren in alle belangrijke HR-domeinen.

Tijdens deze training ontdek je hoe je met slim gebruik van AI en chatbots enorme tijdwinst kunt behalen, administratieve lasten kunt verminderen en je werk als HR-professional efficiënter maakt. AI-tools als ChatGPT, Copilot en Gemini stellen je namelijk in staat om je te assisteren of met je mee te denken in vele HR-domeinen, zoals:

 • Recruitmentprocessen
 • Arbeidsrechtelijke vraagstukken
 • Beloningsbeleid
 • Onboarding
 • Opleiden & ontwikkelen
 • Talentmanagement

Ook analyseren we praktijkvoorbeelden van bedrijven die succesvol ChatGPT hebben geïmplementeerd en laten zien hoe jij jouw HR-werkzaamheden kan optimaliseren. Doordat je routinematige en repetitieve taken leert vereenvoudigen en automatiseren, kun jij je concentreren op meer strategische en complexe taken.

Heb je al ervaring met generatieve AI? Dan raden we je de vervolgtraining Effectief prompts schrijven met AI-tools aan.


Wat leer je tijdens deze dag?

In praktijkgerichte opdrachten zullen de deelnemers enkele reguliere werkzaamheden identificeren waar ze veel tijd aan spenderen. Vervolgens onderzoeken we samen hoe ChatGPT hen kan assisteren bij die taken, zoals:

 • Vacatureteksten verbeteren en ze beter laten aansluiten op de doelgroep
 • Input geven bij arbeidsrechtelijke kwesties, zoals arbeidsconflicten en contractonderhandelingen
 • Een onboardingprogramma schrijven
 • Effectieve en eerlijke beloningsstrategieën uitwerken
 • Het opstellen van functieprofielen
 • Opzetten van trainingsprogramma's
 • Het cursusaanbod effectiever afstemmen op de behoeften van werknemers
 • Matchen van kandidaten met passende functies
 • Bieden van loopbaanbegeleiding


Voor wie is deze training geschikt?

HR-professionals, HR-technologie enthousiastelingen, en iedereen die geïnteresseerd is in het integreren van AI in de HR-praktijk op verschillende thema's. Ook leidinggevenden en teammanagers die inzicht willen verkrijgen over hoe AI kan bijdragen aan het creëren van efficiëntere en effectievere teams zijn van harte welkom.


Vereiste voorkennis

Basiskennis van HR wordt aanbevolen, maar niet vereist. Geen voorkennis van AI of technologie vereist. Een beetje affiniteit met technologie en een nieuwsgierige houding zijn wel een pré.

Heb je al ervaring met generatieve AI? Dan raden we je de vervolgtraining Effectief prompts schrijven met AI-tools aan.


Aan de slag met jouw eigen team?

We kunnen dit programma ook in huis voor jouw team organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Een incompanyprogramma maken we op maat en direct toepasbaar op jullie eigen werksituatie. Bovendien kan het financiële voordeel bij grotere groepen oplopen tot 50% van open deelname.

Aanbevelingen

In deze cursus kun je in 1 dag leren hoe je ChatGPT en Ai kunt inzetten zodat je je werk op innovatieve wijze vele malen sneller en efficiënter kunt afronden. Een aanrader! - Gieni Nijkamp, eigenaar Nivo P&O

Met veel enthousiasme heeft Vincent ons meegenomen in de wereld van chatGPT en de mogelijkheden die het biedt. Aan de hand van concrete voorbeelden en oefenopgaves kunnen ervaren wat er met chatGPT mogelijk is. Een aanrader voor een ieder die zich hier in zou willen verdiepen. - Janneke Roes, HR Adviseur Metabletica

Deze training bestaat uit 2 dagdelen waarbij de ochtend gebruikt wordt voor theorie, trends en uitleg. In de middag gaan we zelf aan de slag met ChatGPT en Copilot en leren we van en met elkaar wat er nu al mogelijk is. We leren hoe we deze tools kunnen implementeren om HR-processen te optimaliseren en werklast te verminderen. Ook onderzoeken we hoe HR-professionals effectiever kunnen communiceren met behulp van deze AI-technologie.

09.00 uur - Inloop

09.30 uur - Start van het ochtendprogramma

Introductie tot AI en Chatbots in HR

 • Wat is AI en hoe wordt het gebruikt in HR? Ontdek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI en de toepassingen ervan in HR.
 • Introductie tot chatbots zoals ChatGPT en Gemini – Wat zijn ze en hoe werken ze? Leer de basis van chatbot-technologie en de voordelen voor HR-taken.
 • Overzicht van ChatGPT en de rol ervan in het verbeteren van HR-praktijken. Begrijp hoe ChatGPT verschilt van andere chatbots en hoe je het beste toegang krijgt tot deze technieken.
 • Een introductie tot Copilot van Microsoft, een revolutionaire AI-tool die naadloos interacteert met apps als Outlook, Word, Excel en Teams.

Praktische toepassingen van AI en Chatbots in diverse HR-thema’s. Enkele thema’s die aan bod kunnen komen:

 • Recruitment: Laat ChatGPT jouw vacatureteksten verbeteren en ze beter aansluiten op de doelgroep. Ontdek hoe je kandidaten automatisch kunt rangschikken op basis van hun relevantie voor de functie en je recruitmentstrategie en selectieprocessen optimaliseert.
 • Arbeidsrecht: Sneller en nauwkeuriger advies bij arbeidsrechtelijke kwesties met ChatGPT. Ontdek hoe ChatGPT je kan adviseren bij het oplossen van arbeidsconflicten en het vergemakkelijken van contractonderhandelingen.
 • Belonen: Toepassen van ChatGPT voor effectieve en eerlijke beloningsstrategieën. Leer hoe ChatGPT kan bijdragen aan nauwkeurige salarisberekeningen, prestatiebeoordelingen en het vergelijken van marktconforme beloningen.
 • Opleiden & ontwikkelen: Leer hoe ChatGPT leer- en ontwikkelingsprocessen kan ondersteunen. Ontdek hoe ChatGPT gepersonaliseerde leerplannen kan creëren, het aanbod van cursussen effectiever afstemt op de behoeften van werknemers en trainingsmateriaal kan verbeteren.
 • Talentmanagement: Hoe AI en ChatGPT helpen bij het identificeren en ontwikkelen van talent. Leer hoe ChatGPT kan helpen bij het beoordelen van vaardigheden, het matchen van kandidaten met passende functies en het bieden van loopbaanbegeleiding.

Ethiek bij het gebruik van AI

 • Ethiek en wettelijke overwegingen bij het gebruik van AI in de HR-praktijk. We staan stil bij de ethische gevolgen van AI-gebruik, zoals privacykwesties, discriminatie, en transparantie.

De toekomst van AI en Chatbots in HR:

 • Laatste trends en innovaties in AI voor HR. We verkennen de meest recente ontwikkelingen op het gebied van AI en hun potentiële impact op de HR-sector.
 • Hoe om te gaan met de uitdagingen en kritiek op AI in HR. We analyseren de weerstand tegen AI-implementatie in HR en ontwikkel strategieën om deze uitdagingen te overwinnen.I
 • Voorspellingen voor de toekomst van AI en ChatGPT in HR. We bespreken de toekomstige mogelijkheden van AI en chatbots in HR en hun invloed op de toekomstige arbeidsmarkt.

13.30 uur - Start van het middagprogramma

In de middag kijken we naar verschillende toepassingen van AI en gaan we zelf experimenteren met het gebruik van ChatGPT voor veelvoorkomende HR-werkzaamheden. We doorlopen praktijkgerichte opdrachten en delen onze bevindingen en inzichten met elkaar. Daarnaast bespreken we best practices en ideeën over hoe ChatGPT kan worden geïntegreerd in bestaande HR-systemen en processen om bedrijfsresultaten te stimuleren.

16.00 uur - Afronding, evaluatie en vragen

Vincent Roders
Vincent Roders
Trainer AI & ChatGPT
Vincent Roders is ondernemer met een groot digitaal hart. Hij heeft bijna 25 jaar ervaring als online marketing manager bij bekende multinationals als Aegon, Robeco en Essent. Daarnaast heeft hij meerdere online start ups opgericht. Sinds de zomer van 2023 verzorgt Vincent de training ChatGPT en AI voor HR-professionals, waarin hij al tientallen cursisten kennis heeft laten maken met de kracht van AI. meer info
ChatGPT en AI voor HR-professionals
Startdatum 3 juli
wo 3 juli 2024
9:30 - 16:00
Bunnik
Routebeschrijving
Startdatum 27 augustus
di 27 augustus 2024
9:30 - 16:00
Bunnik
Routebeschrijving
Startdatum 3 september
di 3 september 2024
9:30 - 16:00
Bunnik
Routebeschrijving
Startdatum 24 september
di 24 september 2024
9:30 - 16:00
Bunnik
Routebeschrijving
Startdatum 19 november
di 19 november 2024
9:30 - 16:00
Utrecht
Routebeschrijving
Startdatum 4 december
wo 4 december 2024
9:30 - 16:00
Bunnik
Routebeschrijving