Logo

Online teamworkshop: Maak juist nu het verschil met je HR-team

Werk samen met je team aan een concreet plan van aanpak

Opleidingbeeld
Door corona is onze manier van werken in korte tijd radicaal veranderd. Dat heeft grote gevolgen voor je HR-team. Thuiswerken, leidinggeven op afstand, online onboarden, digitaal leren… Niets is meer wat het was. Maar juist met een gemotiveerd HR-team kun je op deze belangrijke onderwerpen nu het verschil maken. Hoe? Door in deze online workshop samen met je team - binnen 2 ochtenden - de juiste prioriteiten te stellen en deze vervolgens uit te werken in een concreet plan van aanpak. Vraag vrijblijvend een incompany-offerte aan!

De online teamworkshop in het kort


Maak keuzes en kom in actie

De afgelopen tijd is de rol van HR binnen organisaties flink veranderd. En van HR wordt op dit moment veel gevraagd. Van leiderschap tot sociale binding, van leren en ontwikkelen tot duurzame inzetbaarheid en communicatie op afstand. Het HR-team speelt een cruciale rol bij de invulling van anders werken en het verbeteren van de complete employee experience. 

  • Maar waar ga je als eerste mee aan de slag?
  • Wat heeft onder de huidige omstandigheden voorrang?
  • En hoe maak je daarbij vanuit HR het verschil? 

Dat kun je alleen samen met je team bepalen (uiteraard met input vanuit de medewerkers en het management).

Hoe werkt de online workshop?

Voorafgaand  aan de workshop formuleren we samen met jou de HR-vraagstukken waarvoor een oplossing nodig is. Je kunt een heel concrete vraag hebben, bijvoorbeeld hoe gaan we voor de langere termijn om met thuiswerken? Hoe stimuleren we sociale binding? Hoe gaan we van functies naar rollen? Of je wilt bepaalde verbeteringen binnen de employee journey realiseren, bijvoorbeeld door lessen die we hebben geleerd in tijden van corona goed te benutten.

 

Na deze inventarisatie formuleer je tijdens het eerste deel van de online workshop samen met je team het definitieve vraagstuk. Daarbij breng je samen in kaart hoe medewerkers willen werken, wat ze verwachten van leidinggevenden en wat ze nodig hebben om optimaal te presteren.

Werk samen aan creatieve oplossingen

We maken hierbij gebruik van de Stanford design thinking methode. De methode is erop gericht dat mensen van elkaars ervaringen leren en samen creatieve oplossingen bedenken, die aan de behoefte van de eindgebruiker – in dit geval de medewerker – voldoen.

 

Vervolgens ga je in het tweede deel van de workshop op zoek naar passende en vernieuwende oplossingen. Oplossingen die antwoord geven op het vraagstuk en deels ook helpen om onderliggende problemen aan te pakken. Alles wordt samengevat in een concreet actieplan.

 

Vraag vrijblijvend een incompany-offerte aan >>

 

Wat levert de teamworkshop op?

Na het volgen van deze online workshop heb je als HR-team één of meer concrete oplossingen bedacht voor urgente HR-issues binnen jouw organisatie. Extra voordeel is dat je dit samen met je team hebt bedacht en daarmee al de eerste drempel voor implementatie en uitrol binnen je organisatie hebt overwonnen. Resultaat is dat je het meteen kunt toepassen in de praktijk.

Voor wie is deze workshop?

Wil jij – samen met je HR-collega’s – het verschil maken binnen je organisatie? Dan is deze online workshop een must voor jullie HR-team. Op innovatieve manier werken jullie in co-creatie aan een concreet plan van aanpak. Tegelijkertijd werk je online aan teambuilding in deze ongewone tijden!

 

Vraag vrijblijvend een incompany-offerte aan >>

 

 


Cedeo

© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.