Logo

Masterclass Grensoverschrijdende Arbeid

Update sociale en fiscale regelgeving bij expats

Opleidingbeeld
Het aantal uitzendingen naar het buitenland neemt wereldwijd weer fors toe. Inmiddels is de 30%-regeling op twee punten bijgewerkt en gelden er nieuwe fiscale regels ten aanzien van ontslagvergoedingen aan internationaal opererende werknemers. Zorg dat u helemaal up-to-date bent op het gebied van de sociale zekerheid en fiscaliteit bij internationale arbeidsmobiliteit.

Steeds meer Nederlandse bedrijven werken met expats. Ook vestigen meer en meer bedrijven zich in het buitenland. Of het nu om één dag gaat, of om een uitzending van vijf jaar, het heeft voor u gevolgen op het gebied van de fiscaliteit, sociale zekerheid, pensioen, arbeidsvoorwaarden, migratierecht en salarisadministratie. Bent u op de hoogte van alle consequenties voor u als werkgever?

 

30%-regeling

Hebt u bijvoorbeeld een werknemer met een bepaalde deskundigheid nodig die schaars is op de Nederlandse arbeidsmarkt? Of zendt u een werknemer uit naar het buitenland, dan kunt u met de 30%-regeling de extraterritoriale kosten voor de ingekomen of uitgaande werknemers vrij uitbetalen. Met de 30%-regeling mag u 30% van het loon onbelast verstrekken als tegemoetkoming voor de extraterritoriale kosten. De 30%-regeling is op een aantal punten aangepast.

 

Tijdens de masterclass Grensoverschrijdende arbeid worden alle consequenties van de wijzigingen binnen de 30%-regeling aan u uiteengezet. Welke inkomensnorm geldt? En wat is de impact van de mastertitel?

 

Waarom de masterclass Grensoverschrijdende arbeid?

De recente wijzigingen op het gebied van de sociale en fiscale (internationale) regelgeving maken het opstellen van een grensoverschrijdend arbeidsmarktprogramma er niet eenvoudiger op. Zorg dan ook dat u op de hoogte bent van de:

 • Actuele fiscaliteiten (naast 30% regeling: belastingverdragen, ontslagvergoedingen, salary split, 60 dagenregeling)
 • Sociale Zekerheid (EU-Verordening, detachering, werken in meerdere landen)
 • Pensioenen (pensioen en grensoverschrijdende arbeid);
 • Migratierecht (aandachtspunten en mogelijkheid gebruik expatcenters)
 • Nieuwe trends ten aanzien van expat verloning.

Doelgroep

HR-professionals en managers die in het dagelijkse werk te maken hebben met Grensoverschrijdende arbeid en volledig op de hoogte moeten zijn van de recente wijzigingen van de regelgeving zodat zij niet in fiscale, juridische en financiële valkuilen stappen. 
 

09.30 uur
Ontvangst met koffie/thee

10.00 uur
Start programma met de volgende onderwerpen:

 • Algemene inleiding
 • Casus met voorbeeld problematiek
 • Internationale fiscaliteit rond grensoverschrijdende arbeid
 • Internationale sociale zekerheid rond grensoverschrijdende arbeid

12.15 uur
Pauze en lunch

13.30 uur
Vervolg programma

 • 30% regeling 
 • Actualiteiten rond belastingheffing van ontslagvergoedingen 
 • Bijzondere situaties (nettoloon contracten / tax equalization, salary split, equity incentives)

15.00 uur
Pauze en koffie/thee

15.15 uur
Vervolg programma

 • Pensioen en Migratierecht
 • Nieuwe trends expats verloning en mogelijke afspraak belastingdienst
 • Praktische aandachtspunten aan de hand van voorbeelden plus uitwerking

17.00 uur
Afronding en borrel

Martijn Bedaux

Sprekersfoto
HR Adviseur met als specialisaties Loonbelasting expatriate-services, met name werknemersparticipaties en loonheffingen reviews
Martijn Bedaux is gespecialiseerd in Loonbelasting en expatriate-services, met name werknemersparticipaties en loonheffingen reviews. Martijn heeft tijdens zijn studententijd in Amsterdam 2 jaar bij de Belastingdienst in Utrecht gewerkt. Begin 2001 is hij vervolgens gestart bij Andersen Belastingadviseurs (daarna Deloitte), waar hij tot eind 2008 heeft gewerkt. Martijn heeft binnen de Global Employment Services afdeling van Deloitte veel ervaring opgedaan in het adviseren van multinationals in de technologie, media, telecom and manufacturing sector. Zijn focus hierbij lag op het gebied van aandelengerelateerde beloningen, managementparticipaties, managementovereenkomsten, fiscale planning omtrent grensoverschrijdende arbeid en het uitvoeren van loonheffingen due diligences/reviews. Binnen Deloitte was Martijn actief lid van het internationale Global Equity Consulting Services team. Daarnaast werkte hij nauw samen met de Mergers & Acquisition professionals binnen Deloitte. Martijn publiceert regelmatig in gerenommeerde vakbladen. Hij is bovendien één van de Dutch Chapter Coordinators van de Amerikaanse Global Equity Organization In deze rol organiseert hij geregeld bijeenkomsten over aandelengerelateerde beloningen voor HR managers en tax professionals.

Jean-Paul van ‘t Hof

Sprekersfoto
Specialist Loonbelasting en expatriate-services
Jean-Paul is een expert op het gebied van de fiscale aspecten van ontslagvergoedingen en stamrechten. Met name zijn samenwerking met arbeidsrechtjuristen en de daarbij behorende ontslagpraktijk heeft Jean-Paul een specialist gemaakt in het adviseren omtrent de fiscale aspecten bij collectief en individueel ontslag.

Downloads


Cedeo

Partners

In samenwerking met:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.