Logo

Live online seminar: Vakantie en verlof in coronatijd

Van calamiteitenverlof tot het wijzigen van vakantie

Opleidingbeeld
Kunt u vanwege de coronacrisis van werknemers vragen om vakantiedagen in te leveren? En kunt u afdwingen dat uw werknemers geen vakantie opnemen vanwege piekdrukte na afloop van de beperkende maatregelen? Van welke verlofregelingen kunnen werknemers nu gebruik maken in verband met het coronavirus? In dit live online seminar krijgt u duidelijke antwoorden op deze en gerelateerde vragen.

Live online seminar: in het kort

Wat leert u?

Hoe zit de wettelijke regeling van vakantie en verlof in elkaar? En wat geldt er voor ADV of andere tijd-voor-tijd regelingen? En kunt u afdwingen dat uw werknemers geen vakantie opnemen zodra de belemmeringen door de corona-uitbraak worden opgeheven? En wat is de invloed van een ziekmelding tijdens de vakantie?

 

Dit live online seminar gaat in op de wettelijke regeling van vakantie en verlof en de impact van de corona-uitbraak daarop. Aan de orde komen:

  • Rechten en plichten van werkgevers en werknemers ten aanzien van vakantiedagen
  • Calamiteitenverlof, kortdurend en langdurend zorgverlof
  • Bedrijfssluiting en vakantie
  • Afkoop van vakantie en all-in loon
  • Ziekmelding tijdens vakantie
  • Werken tijdens vakantie vanuit huis

Stel uw vragen en breng uw eigen case in

Tijdens het live online seminar kunt u vragen stellen en uw eigen praktijkcases inbrengen. Omdat het aantal deelnemers maximaal 10 bedraagt is er optimale (digitale) interactie mogelijk. Daarnaast ontvangt u na afloop van het online seminar de presentatie per e-mail.

 

 

Hoe werkt een live online seminar?

Net als bij een gewoon seminar op een fysieke locatie, komt u met de andere deelnemers en de docent op de afgesproken tijden bij elkaar. Ook heeft u dan ruim de gelegenheid om met de docent én de andere deelnemers in gesprek te gaan. Met één groot verschil: u bent virtueel bij elkaar, niet fysiek! En u krijgt wat vaker korte pauzes om even de benen te strekken.

 

Hiervoor gebruikt HR Academy speciale software. Het enige dat u nodig heeft om deel te nemen, is een computer met een microfoon, toegang tot internet en bij voorkeur een webcam, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Er hoeft niets aan u computer veranderd of geïnstalleerd te worden!

 

Een paar dagen voordat het live online seminar begint, nemen we contact met u op om een proefverbinding te maken met de online software. Zo weet u zeker dat u ongestoord kunt deelnemen aan het live online seminar!

 

Voor wie is dit live online seminar?

In de volgende situaties is het programma zeker voor u geschikt: 

  • U bent verantwoordelijk voor (primaire) arbeidsvoorwaarden binnen uw organisatie en u wilt weten wat de impact van de corona-uitbraak daarop is.
  • U wilt weten welke mogelijkheden u heeft om een ingeplande vakantie in te trekken. 
  • U wilt bijgepraat worden over de juridische aspecten van vakantie en verlof. 

 

 

 

 

 

 

 

Live online seminar: programma

Spreker: Petra Kroon

 

Kunt u vanwege de coronacrisis van werknemers vragen om vakantiedagen in te leveren? Van welke verlofregelingen kunnen werknemers nu gebruik maken in verband met het coronavirus? Het komt allemaal aan bod in dit live online seminar.

 

Dit is het programma:

 

9.00 uur

Korte introductie en kennismaken met de overige deelnemers 

 

9.15 uur

De Wet Arbeid en Zorg (WAZO) op hoofdlijnen

 

9.30 uur

Calamiteitenverlof, kortdurend en langdurend zorgverlof 

 

10.15 uur

Koffiebreak

 

10.30 uur

Wettelijke regeling vakantierechten werknemers. Vakantierechten flexwerkers. Verval en verjaring van vakantie. 

 

11.15 uur

Afkoop van vakantie en all-in loon

 

11.45 uur

Invloed werkgever op vakantieopname door corona

 

12.00 uur

Afsluiting online seminar

 

 

 

Petra Kroon

Sprekersfoto
Juriste gespecialiseerd in arbeidsrecht
Mr.drs. Petra Kroon is juriste en gespecialiseerd in arbeidsrecht en heeft haar eigen juridische praktijk ‘BabelFish Legal’. In haar praktijk heeft zij met alle facetten van het arbeidsrecht te maken. Zij maakt een perfecte verbinding tussen wat er in de praktijk leeft en de juridische consequenties van wet- en regelgeving. In haar trainingen vertelt Petra het juridische verhaal in begrijpelijk Nederlands en brengt zij de wetgeving naar situaties die je in jouw praktijk tegen komt. Zij brengt de theorie met veel voorbeelden en praktische tips die je weer helpen de wetgeving in jouw praktijk toe te passen. Petra is daarnaast mede-hoofdredacteur en auteur van 'Praktijkboek Flexibele Arbeidsrelaties'. Ook schrijft zij (onder meer) de uitleg bij de wetsartikelen die gaan over de re-integratie-inspanningen van werkgever en werknemer in de uitgave 'Arbeidsovereenkomst' van Wolters-Kluwer.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.