Logo

Live online seminar: snel projecten uitrollen tijdens een crisis

Aan de slag met een urgent HR-vraagstuk in uw organisatie

Opleidingbeeld
De coronacrisis vraagt veel van iedereen. Daarbij wordt er ook nadrukkelijk naar HR gekeken; niet alleen vanwege nieuwe wet- en regelgeving, maar ook met de vraag wat nu echt prioriteit heeft. Als HR-professional moet u meer dan ooit keuzes maken voor de juiste projecten, de juiste projectaanpak en moet u snel concrete resultaten leveren. Dit live online seminar geeft u in een halve dag de tools om urgente HR-projecten succesvol te sturen. U gaat aan de slag met een actueel thema dat op dit moment speelt in uw organisatie.

Live online seminar: in het kort

Wat leert u in dit seminar?

Projectmatig werken in tijden van crisis is heel anders dan het uitvoeren van reguliere HR-taken. Van u wordt gevraagd dat u op korte termijn - vaak samen met een tijdelijk (online) projectteam - met oplossingen en resultaten komt, die vervolgens succesvol moeten worden overgedragen naar de lijnorganisatie. Bovendien moet dit veelal op afstand – zonder fysiek contact – worden aangestuurd en uitgevoerd.

 

Dit live online seminar gaat in op het duidelijk vaststellen en effectief behalen van resultaten en het managen van de stakeholders in tijden waarin het uiterste van iedereen wordt gevraagd. U gaat aan de slag met uw eigen actuele HR-vraagstukken, zodat u het geleerde direct kunt toepassen in uw organisatie. 

 

Dit online seminar levert u de volgende resultaten op:

 • U leert hoe u snel een projectplan en -planning maakt.
 • U leert hoe u de verwachtingen van uw stakeholders kunt managen, duidelijk kunt communiceren op afstand en kunt omgaan met weerstand.
 • U krijgt tips om op de meest effectieve manier uw projectresultaten te behalen.
 • U heeft een concrete projectaanpak voor een HR-vraagstuk dat nu speelt binnen uw organisatie.

Daarnaast neemt u als bagage mee: 

 • kennis van projectfasering en -aanpak;
 • kennis van stakeholdermanagement en interne communicatie;
 • best practises uit andere organisaties.

 

 

Hoe werkt een live online masterclass? 

Net als bij een gewone masterclass op een fysieke locatie, komt u met de andere deelnemers en de docenten op de afgesproken tijden bij elkaar. Ook heeft u dan ruim de gelegenheid om met de docenten én de andere deelnemers in gesprek te gaan. Met één groot verschil: u bent virtueel bij elkaar, niet fysiek! En u krijgt wat vaker korte pauzes om even de benen te strekken.

 

Hiervoor gebruikt HR Academy speciale software. Het enige dat u nodig heeft om deel te nemen, is een computer met een microfoon, toegang tot internet en bij voorkeur een webcam, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Er hoeft niets aan u computer veranderd of geinstalleerd te worden!

 

Een paar dagen voordat de eerste live online masterclass begint, nemen we contact met u op om een proefverbinding te maken met de online software. Zo weet u zeker dat u ongestoord kunt deelnemen!

 

Voor wie is dit online seminar? 

Dit online seminar is interessant voor HR-professionals die in tijdens van crisis: 

 • snel en projectmatig tot concrete resultaten willen of moeten komen;
 • willen leren hoe je een project inricht en hoe je sturing geeft aan projectresultaten;
 • willen leren hoe je verwachtingen kunt managen en een (online) projectteam motiveert;
 • willen weten hoe je om moet gaan met weerstanden.

 

 

 

 

Live online seminar: programma

Dit online seminar kent een interactief programma. Inhoudelijke uitleg van de docent, onderlinge discussie, praktische opdrachten en voorbeelden uit andere organisaties wisselen elkaar af.

 

Docent: Erik Marcelis

 

Programma

 

13:00 uur

Opening, kennismaking & verwachtingen deelnemers

 

13:15 uur

Inventarisatie actuele HR-thema’s van de deelnemers

 

13:30 uur

Projectfasering: wat zijn de fases in een project?

 

13:45 uur

Projectinitiatie: doel & scope van het project

 

14:30 uur

Pauze

 

14:45 uur

Stakeholders & projectorganisatie

 

15:30 uur

Projectuitvoering in crisistijd: waar moet je op letten?

 

16:00 uur

Hoe ga je om met weerstand (op afstand)?

 

16:15 uur

Samenvatting & afronding

 

 

 

 

Erik Marcelis

Sprekersfoto
Associate Bonte Bij | docent HR Academy
Erik Marcelis is Associate bij Bonte Bij, een netwerk van ervaren HR-professionals. Na jarenlange ervaring als HR Manager heeft hij zo’n vijf jaar geleden de overstap gemaakt naar HR project- en programmamanagement. Hij wordt vaak gevraagd voor complexe HR-opdrachten, waarin hij met een team zorgt voor concrete resultaten: "Ik merk dat HR-professionals het vaak lastig vinden om met het management vast te stellen wat er bereikt moet worden op HR-gebied. Ook als dit wel lukt, is de realisatie van de doelstellingen en de overdracht naar de lijnorganisatie vaak problematisch. Zeker wanneer dit vraagt om verandering van gedrag en cultuur. Om ervoor te zorgen dat HR echt impact heeft in de organisatie, maakt ik veel gebruik van methodieken uit HR project- en programmamanagement. Door mijn ervaring als HR Manager begrijp ik goed wat de uitdagingen zijn van een HR-professional die projecten en lastige programma’s tot een goed einde moet brengen, naast al het reguliere HR-werk."
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.