Logo

Live online seminar: Reboarding in tijden van corona

In 6 stappen medewerkers succesvol meenemen in verandering

Opleidingbeeld
De coronacrisis leidt tot verandering bij veel organisaties. Met een effectief reboardingprogramma neem je medewerkers daar zorgvuldig in mee. Reboarding is onboarding van huidige medewerkers: alle activiteiten die helpen om medewerkers te begeleiden en faciliteren bij de transitie van a naar b. Tijdens dit live online seminar ga je aan de slag met de stappen die HR – samen met communicatie en leidinggevenden - kan zetten om succesvol te werken aan de reboarding van medewerkers en teams.
Prijs: € 299 excl. 21% btw
Info: 6 tot 12 personen

Live online seminar: in het kort

Wat leert u?

Bij grootschalige verandering zoals de huidige coronacrisis waarin veel staat te gebeuren, is het goed om je huidige medewerkers als ‘nieuwe’ medewerkers te beschouwen. Houd daarbij extra rekening met de emotionele impact die de verandering op hen heeft. Investeer daarom in een effectief reboarding-programma waarin je alle medewerkers op consistente en consequente wijze meeneemt in het nieuwe verhaal van de organisatie. Ondersteun ze tijdens de verschillende fases van de verandercurve. Laat ze – net als bij onboarding – in honderd dagen op interactieve wijze kennismaken met de ‘nieuwe’ organisatie. 

 

Alleen een gezamenlijk inspanning van HR, communicatie en leidinggevenden zorgt ervoor dat medewerkers de veranderingen zullen accepteren en een actieve bijdrage leveren aan de nieuwe ambities van de organisatie. In dit live online seminar leert u welke stappen u vanuit HR kunt zetten om medewerkers succesvol te reboarden. Aan de orde komt:

 • Wat leren we van corona en wat kun je daarmee? 
 • Highlights uit het nationale corona-onderzoek onder medewerkers en de theorie van de veranderen.
 • Voorwaarden voor een goede reboarding en de rol van HR, leidinggevenden en Communicatie.
 • Aan de slag met reboarden: hoe doe je dat? De theorie: de zes stappen.
 • Aan de slag met reboarden: de praktijk. 

Als deelnemer aan dit live online seminar: 

 • leert u wat de randvoorwaarden van goede reboarding zijn;
 • krijgt u inzicht in de stappen die u moet zetten om te komen tot goede reboarding;
 • krijgt u inzicht in de cijfers (wat levert het op?);
 • krijgt u voorbeelden van effectieve reboardingtrajecten; 
 • wordt u geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.

 

Stel uw vragen en breng uw eigen case in

Tijdens het live online seminar kunt u vragen stellen en uw eigen praktijkcases inbrengen. Omdat het aantal deelnemers maximaal 10 bedraagt is er optimale (digitale) interactie mogelijk. Daarnaast ontvangt u na afloop van het online seminar de presentatie per e-mail. 

 

 

Hoe werkt een live online seminar?

Net als bij een gewoon seminar op een fysieke locatie, komt u met de andere deelnemers en de docent op de afgesproken tijden bij elkaar. Ook heeft u dan ruim de gelegenheid om met de docent én de andere deelnemers in gesprek te gaan. Met één groot verschil: u bent virtueel bij elkaar, niet fysiek! En u krijgt wat vaker korte pauzes om even de benen te strekken.

 

Hiervoor gebruikt HR Academy speciale software. Het enige dat u nodig heeft om deel te nemen, is een computer met een microfoon, toegang tot internet en bij voorkeur een webcam, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Er hoeft niets aan u computer veranderd of geinstalleerd te worden!

 

Een paar dagen voordat het online seminar begint, nemen we contact met u op om een proefverbinding te maken met de online seminar software. Zo weet u zeker dat u ongestoord kunt deelnemen aan het live online seminar!

 

HR Academy - Live online seminar

 

Voor wie is dit live online seminar?

In de volgende situaties is het programma zeker voor u geschikt: 

 • U bent verantwoordelijk voor de employee journey binnen uw organisatie en u wilt weten wat de impact van de coronacrisis daarop is voor de medewerkers.
 • U wilt weten hoe u medewerkers succesvol begeleidt in een transitie van a naar b.
 • U wilt weten wat er allemaal komt kijken bij reboarding van medewerkers in uw organisatie.  

 

 

 

Live online seminar - Reboarding in tijden van corona

Docent: Bea Aarnoutse

 

In dit live online seminar leert u welke stappen u vanuit HR kunt zetten om medewerkers succesvol te reboarden in een transitie van a naar b. 

 

Dit is het programma:

 

09.00 uur – Start live online seminar

 

Blok 1 - Wat leren we van corona en wat kun je daarmee? Highlights uit het nationale corona-onderzoek onder medewerkers en de theorie van de veranderen.

Blok 2 - Voorwaarden voor een goede reboarding en de rol van HR, leidinggevenden en de afdeling Communicatie.

Blok 3 - Aan de slag met reboarden: hoe doe je dat? De theorie: de zes stappen.

Blok 4 - Aan de slag met reboarden: de praktijk. 

 

12.00 uur– Einde live online seminar

 

 

 

Bea Aarnoutse

Sprekersfoto
Strategy director & Partner PROOF
Bea Aarnoutse is Strategy director & Partner bij PROOF en heeft meer dan twintig jaar managementervaring aan zowel bureau- als aan klantzijde. Daarbij adviseert zij zowel communicatie- als HR professionals. Ze is expert op het gebied van employer branding, de alignment van medewerkers, interne communicatie, change- en reputation management. Tevens is Bea auteur van de boeken Alignment 2.0 en Happy Change.

Downloads


Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.