Logo

Live online seminar: Flexibele contracten optimaal inzetten

De juridische ins & outs van oproepovereenkomsten en jaarurennormcontracten

Opleidingbeeld
De coronacrisis heeft grote consequenties voor de inzet van flexibel personeel. Hoe gaat u om met bijvoorbeeld oproepkrachten die al jarenlang voor u werken? En wat zijn de voordelen van jaarurennormcontracten? En wat kunt u afspreken als u na afloop van de beperkende maatregelen een piek verwacht? Aan de ene kant moet u voldoen aan de juridische eisen die de WAB voorschrijft, maar tegelijkertijd heeft u te maken met een uitzonderlijke situatie. In dit live online seminar krijgt u antwoord op al uw vragen over flexibele contracten.
Datum en locatie: dinsdag 11 mei 2021 om 09:00, Achter uw eigen computer Virtual
Prijs: € 299 excl. 21% btw

Live online seminars: in het kort

Wat leert u?

Wellicht maakt u op dit moment geen of minder gebruik van oproepkrachten of verlengt u tijdelijke contracten niet meer. Maar moet u tijdens het niet-werken het loon van oproepkrachten doorbetalen? En zijn jaarurennormcontracten een geschikt alternatief? En hoe verhoudt zich dat tot de strikte regels die de WAB voorschrijft? In dit live online seminar komen alle juridische ins & outs aan bod.


Dit live online seminar gaat in op hoe u om moet gaan met flexibele contracten. Aan de orde komen:

 • De (juridische) definitie van een oproepovereenkomst.
 • Oproeptermijn, opzegtermijn, vastklikmoment en premiedifferentiatie bij oproepovereenkomsten.
 • De mogelijkheden van een jaarurennormcontract.
 • Praktische problemen rondom de oproepovereenkomst en het jaarurennormcontract bij ziekte en ontslag.

Stel uw vragen en breng uw eigen case in

Tijdens het live online seminar kunt u vragen stellen en uw eigen praktijkcases inbrengen. Omdat het aantal deelnemers maximaal 10 bedraagt is er optimale (digitale) interactie mogelijk. Daarnaast ontvangt u na afloop van het online seminar de presentatie per e-mail.

 

Hoe werkt een live online seminar?

Net als bij een gewoon seminar op een fysieke locatie, komt u met de andere deelnemers en de docent op de afgesproken tijden bij elkaar. Ook heeft u dan ruim de gelegenheid om met de docent én de andere deelnemers in gesprek te gaan. Met één groot verschil: u bent virtueel bij elkaar, niet fysiek! En u krijgt wat vaker korte pauzes om even de benen te strekken.


Hiervoor gebruikt HR Academy speciale software. Het enige dat u nodig heeft om deel te nemen, is een computer met een microfoon, toegang tot internet en bij voorkeur een webcam, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Er hoeft niets aan uw computer veranderd of geïnstalleerd te worden!


Voor wie is dit live online seminar?

In de volgende situaties is het programma zeker voor u geschikt: 

 • U bent verantwoordelijk voor de (flexibele) contracten binnen uw organisatie en u wilt weten wat de mogelijkheden zijn.
 • U wilt weten welke mogelijkheden u heeft ten aanzien van de inzet van flexwerkers en oproepkrachten onder de huidige omstandigheden.
 • U wilt bijgepraat worden over de juridische aspecten van oproepovereenkomsten, jaarurennormcontracten en andere relevante flexibele contractvormen.

 

 

 

 

Live online seminar: programma

Spreker: Petra Kroon


Dit live online seminar gaat in op hoe u om moet gaan met flexibele contracten. Dit is het programma:


9.00 uur – Start live online seminar


Met aandacht voor:

 • Wat schrijft de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) voor ten aanzien van oproepcontracten?
 • Oproepovereenkomsten/jaarurennormcontracten: de juridische aspecten.
 • Het loonuitsluitingsbeding en de loonbetaling bij nulurencontracten, min/max-contracten en het jaarurennormcontract. All-in loon.
 • Gevolgen van de oproepovereenkomst en het jaarurennormcontract voor de loondoorbetaling bij ziekte en bij ontslag van de oproepkracht.
 • Welk oproepcontract past het beste in uw situatie?


12.00 uur – Einde live online seminar

 

Locatie
Achter uw eigen computer


Plattegrond

Petra Kroon

Sprekersfoto
Juriste gespecialiseerd in arbeidsrecht
Mr.drs. Petra Kroon is juriste en gespecialiseerd in arbeidsrecht en heeft haar eigen juridische praktijk ‘BabelFish Legal’. In haar praktijk heeft zij met alle facetten van het arbeidsrecht te maken. Zij maakt een perfecte verbinding tussen wat er in de praktijk leeft en de juridische consequenties van wet- en regelgeving. In haar trainingen vertelt Petra het juridische verhaal in begrijpelijk Nederlands en brengt zij de wetgeving naar situaties die u in uw praktijk tegen komt. Zij brengt de theorie met veel voorbeelden en praktische tips die u weer helpen de wetgeving in uw praktijk toe te passen. Petra is daarnaast mede-hoofdredacteur en auteur van Praktijkboek Flexibele Arbeidsrelaties en auteur van de uitgave Arbeidsovereenkomst van Wolters-Kluwer.

Downloads


Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.