Logo

Live online seminar: Corona en de inzet van flexwerkers

Alle juridische do’s & don’ts op een rij

Opleidingbeeld
Door de coronacrisis maakt u op dit moment wellicht geen of minder gebruik van oproepkrachten of u verlengt tijdelijke contracten niet meer. Moet u tijdens het niet-werken het loon van oproepkrachten doorbetalen? Zijn jaarurennormcontract een geschikt alternatief? En wat zijn de consequenties als u gebruik maakt van de NOW-regeling? En hoe verhoudt zich dat tot de strikte regels die de WAB voorschrijft? In dit live online seminar komen alle juridische do’s & don’ts aan bod.

Live online seminars: in het kort

Wat leert u?

Het coronavirus heeft grote consequenties voor de inzet van flexibel personeel. Hoe gaat u om met bijvoorbeeld oproepkrachten die al jarenlang voor u werken. En hoe zit het dan met jaarurennormcontracten? En wat kunt u afspreken als u na afloop van de beperkende maatregelen een piek verwacht? Aan de ene kant moet u voldoen aan de juridische eisen die de WAB voorschrijft, maar tegelijkertijd heeft u te maken met een uitzonderlijke situatie. Wat zijn uw mogelijkheden?

 

Dit live online seminar gaat in op de impact van corona op flexibele contracten. Aan de orde komen:

  • Juridische definitie van de oproepovereenkomst
  • Gevolgen kwalificatie oproepovereenkomst voor de oproeptermijn, opzegtermijn, vastklikmoment en premiedifferentiatie
  • Het jaarurennormcontract
  • Praktische problemen rondom de oproepovereenkomst en het jaarurennormcontract bij ziekte en ontslag
  • Corona en oproepovereenkomsten/jaarurennormcontracten

Stel uw vragen en breng uw eigen case in

Tijdens het live online seminar kunt u vragen stellen en uw eigen praktijkcases inbrengen. Omdat het aantal deelnemers maximaal 10 bedraagt is er optimale (digitale) interactie mogelijk. Daarnaast ontvangt u na afloop van het online seminar de presentatie per e-mail.

 

 

Hoe werkt een live online seminar?

 

Net als bij een gewoon seminar op een fysieke locatie, komt u met de andere deelnemers en de docent op de afgesproken tijden bij elkaar. Ook heeft u dan ruim de gelegenheid om met de docent én de andere deelnemers in gesprek te gaan. Met één groot verschil: u bent virtueel bij elkaar, niet fysiek! En u krijgt wat vaker korte pauzes om even de benen te strekken.

 

Hiervoor gebruikt HR Academy speciale software. Het enige dat u nodig heeft om deel te nemen, is een computer met een microfoon, toegang tot internet en bij voorkeur een webcam, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Er hoeft niets aan u computer veranderd of geïnstalleerd te worden!

 

Een paar dagen voordat het live online seminar begint, nemen we contact met u op om een proefverbinding te maken met de online software. Zo weet u zeker dat u ongestoord kunt deelnemen aan het live online seminar!

 

 

Voor wie is dit live online seminar?

In de volgende situaties is het programma zeker voor u geschikt: 

  • U bent verantwoordelijk voor de (flexibele) contracten binnen uw organisatie en u wilt weten wat de impact van de corona-uitbraak daarop is.
  • U wilt weten welke mogelijkheden u heeft ten aanzien van de inzet van flexwerkers en oproepkrachten onder de huidige omstandigheden. 
  • U wilt bijgepraat worden over de juridische aspecten van oproepovereenkomsten, jaarurennormcontracten en andere relevante flexibele contractvormen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Live online seminar: programma

Spreker: Petra Kroon

 

Door de coronacrisis maakt u op dit moment wellicht geen of minder gebruik van flexwerkers en  oproepkrachten. In dit live online seminar komen alle juridische do’s & don’ts aan bod.

 

Dit is het programma:

 

9.00 uur

Korte introductie en kennis maken met de overige deelnemers

 

9.15 uur

Welk oproepcontract past het beste in uw situatie? Wat schrijft de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) voor ten aanzien van oproepcontracten?

 

10.00 uur

Beantwoording vragen van deelnemers

 

10.30 uur

Koffiebreak

 

10.45 uur

Het loonuitsluitingsbeding en de loonbetaling bij nulurencontracten, min/max-contracten en het jaarurennormcontract. All-in loon. 

 

11.15 uur

Gevolgen van de oproepovereenkomst en het jaarurennormcontract voor de loondoorbetaling bij ziekte en bij ontslag van de oproepkracht. 

 

11.45 uur

Corona en oproepovereenkomsten/jaarurennormcontracten.

 

12.00 uur

Afsluiting live online seminar

 

 

 

 

Petra Kroon

Sprekersfoto
Juriste gespecialiseerd in arbeidsrecht
Mr.drs. Petra Kroon is juriste en gespecialiseerd in arbeidsrecht en heeft haar eigen juridische praktijk ‘BabelFish Legal’. In haar praktijk heeft zij met alle facetten van het arbeidsrecht te maken. Zij maakt een perfecte verbinding tussen wat er in de praktijk leeft en de juridische consequenties van wet- en regelgeving. In haar trainingen vertelt Petra het juridische verhaal in begrijpelijk Nederlands en brengt zij de wetgeving naar situaties die u in uw praktijk tegen komt. Zij brengt de theorie met veel voorbeelden en praktische tips die u weer helpen de wetgeving in uw praktijk toe te passen. Petra is daarnaast mede-hoofdredacteur en auteur van Praktijkboek Flexibele Arbeidsrelaties en auteur van de uitgave Arbeidsovereenkomst van Wolters-Kluwer.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.