Logo

Live online boostcamp - Stoppen met HR-gedoe

Kom uit de HR-spagaat en boek tijdwinst

Opleidingbeeld
Lijnmanagers die klagen over HR-taken die ‘over de schutting zijn gegooid’. Administratieve taken die je maar niet van je bordje krijgt. Of kortetermijnwensen van de directie die je strategische plannen doorkruisen. Thuiswerkers die moeite hebben met HR 'op afstand'. Hoe maak je effectief korte metten met dit soort ‘HR-gedoe’? In deze live online boostcamp leert u in twee ochtenden hoe u gemakkelijk HR-gedoe kunt managen zodat u dit voortaan geen energie meer kost, maar juist energie oplevert!
Prijs: € 590 excl. 21% btw
Info: 6 tot 12 deelnemers

De live online boostcamp in het kort

Wat leert u in de boostcamp?

 

Als HR-professional verkeert u vrijwel dagelijks in een ingewikkeld krachtenveld. Tussen medewerker en directie; tussen medewerker en manager; tussen OR en de directie. We spreken niet voor niets van de bekende ‘HR-spagaat’. 

 

Al die verschillende stakeholders hebben uiteenlopende verwachtingen van HR: ze zien u als vraagbaak of simpelweg als een administratief loket. Daarnaast moet u regelmatig de gemaakte fouten herstellen van lijnmanagers in verband met het (dis)functioneren van hun medewerkers. Nog lastiger wanneer deze medewerkers vanuit huis werken...

 

Veel HR-afdelingen ervaren dit als gedoe. Het vreet niet alleen energie van de individuele medewerker, het kost ook enorm veel tijd. Tijd die u liever in meer strategische zaken steekt. In deze live online boostcamp leert u hoe u gemakkelijk HR-gedoe kunt managen. Sterker nog: u krijgt een aan/uit-knop voor gedoe.

 

Dit zijn de resultaten van de boostcamp:

 • U weet wat gedoe is (en hoe u het bij uzelf en collega’s herkent);
 • U kunt gemakkelijk gedoe managen (ook handig voor thuis!);
 • U kunt interne stakeholders effectiever en klantvriendelijker helpen;
 • U houdt voortaan meer tijd en energie over voor HR-taken die er echt toe doen.

Doorbreek de negatieve spiraal

Medewerkers die steeds weer met vragen bij u aankloppen, terwijl hiervoor een efficiënt ingericht HR-systeem bestaat. Of lijnmanagers die zich onttrekken aan hun HR-verantwoordelijkheden. Zodra u dit als gedoe gaat ervaren, raakt u in een negatieve spiraal waardoor de oplossing verder weg is dan ooit.

 

HR gaat naast de ‘harde’ kant (regels, afspraken, processen) in de eerste plaats om de omgang met mensen, de ‘zachte’ kant. Menselijk gedoe creëert letterlijk een blokkade in het brein en zet de overleefmodus aan. Door inzichten te hebben over hoe het brein werkt (van u en van uw collega’s), hebt u een stuk minder gedoe. 

 

De boostcamp biedt alle ruimte om in een veilige omgeving uw eigen praktijkcases in te brengen. Het resultaat na een dag: nooit meer gedoe, meer energie én blije medewerkers!

 

 

Hoe werkt een live online boostcamp?

Net als bij een gewone boostcamp op een fysieke locatie, komt u met de andere deelnemers en de docent op de afgesproken tijden bij elkaar. Ook heeft u dan ruim de gelegenheid om met de docent én de andere deelnemers in gesprek te gaan. Met één groot verschil: u bent virtueel bij elkaar, niet fysiek! En u krijgt wat vaker korte pauzes om even de benen te strekken.

 

Hiervoor gebruikt HR Academy speciale software. Het enige dat u nodig heeft om deel te nemen, is een computer met een microfoon, toegang tot internet en bij voorkeur een webcam, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Er hoeft niets aan uw computer veranderd of geïnstalleerd te worden!

 

Voor wie is deze live online boostcamp? 

De boostcamp is geschikt voor leidinggevenden én medewerkers van de HR-afdeling:

 • HR-managers
 • HR-medewerkers
 • HR-adviseurs
 • HR-specialisten

 

 

De boostcamp is toegankelijk, herkenbaar en fun. Een veel gehoorde reactie: ‘Hier heb ik voor mijn team en zelfs privé baat bij gehad!’ 

 

 

Eye-openers

Gedoe verschrompelt je leervermogen

Het stresshormoon cortisol heeft een grote invloed op de hippocampus in de hersenen. Een verhoogde concentratie cortisol kan de werking van cellen verstoren of zelfs beschadigen: het verschrompelen van de hippocampus. Op middellange en lange termijn kan gedoe daarmee je leervermogen chronisch aantasten.

Het programma voor deze live online boostcamp

Docent: Sander Jansen

 

In deze live online boostcamp leert u om te herkennen wanneer u (on)bewust gedoe heeft. Sterker nog: u krijgt een aan/uit-knop voor gedoe. Zo kunt u voortaan rationeel handelen en het beste resultaat halen. Daarnaast bent u zelf nog sneller van het gedoe af!

 

DAGDEEL 1: virtual classroom


09.00 uur
- Start programma dagdeel 1  

 

Aandacht voor:

 • Gedoe begrijpen
 • Hoe werkt het brein?
 • Het rode brein: jouw veiligheidsmodus
 • Het groene brein: voor alle oplossingen
 • De automatische piloot…

Aan de slag met:

 • De aan/uit-knop inbouwen
 • Het HR-gedoe ophalen: top 10 van dingen waar je last van hebt

12.00 uur – Afsluiting programma dagdeel 1

 


DAGDEEL 2: virtual classroom

 

09.00 uur – Start programma dagdeel 2


Aan de slag met:

 • Case 1: Hoe manage je gedoe in de HR-praktijk?
 • Case 2: Hoe manage je het gedoe van medewerkers en managers?
 • Case 3: Hoe manage je groepsgedoe?
 • Hoe voorkom je gedoe?

12.00 uur - Afsluiting programma dagdeel 2

 

Sander Jansen

Sprekersfoto
Traint, coacht en inspireert met een enorme passie voor mindset en het creëren van een gastvrije cultuur
Sander Jansen traint, coacht en inspireert met een enorme passie voor mindset en het creëren van een gastvrije cultuur. Hij heeft voor een groot aantal opdrachtgevers gastvrijheidsconcepten en culturen ontwikkeld en geïmplementeerd. Sander heeft een tomeloze energie en brengt dit op een aanstekelijke manier over op zijn omgeving. Tijdens trainingen heeft hij oog voor de deelnemers in zijn groep, zorgt hij dat iedereen betrokken is en zich betrokken voelt.

Downloads


Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.