Logo

HR-webinar: Corona en eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden

Wanneer mag u arbeidsvoorwaarden eenzijdig wijzigen?

Opleidingbeeld
Hoeveel tijd en middelen heeft u als werkgever om de negatieve effecten van het coronavirus op te vangen? Een eerste stap kan het aanvragen van een tegemoetkoming in de loonkosten zijn op basis van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Maar dit is niet altijd voldoende. Misschien is het wel noodzakelijk om (eenzijdig) bepaalde kostbare arbeidsvoorwaarden te wijzigen. Is dat mogelijk en hoe gaat u dan te werk? Deze webinaropname geeft antwoord op praktische vragen.

HR-webinar: inhoud

Als blijkt dat de medewerkers niet bereid zijn (vrijwillig) in te stemmen met een voorgestelde wijziging, kunnen werkgevers onder omstandigheden overgaan tot het eenzijdig  wijzigen van de arbeidsvoorwaarden. 

 

Daarbij is allereerst van belang te achterhalen of er met de medewerkers een zogenaamd eenzijdig wijzigingsbeding is overeengekomen. Dit is een bepaling in de arbeidsovereenkomst of cao, waarin de bevoegdheid voor de werkgever is opgenomen over te gaan tot eenzijdige wijziging van de arbeidsovereenkomst als sprake is van zwaarwichtige redenen. Is de corona-crisis zo’n zwaarwegend bedrijfsbelang? En met welke voorwaarden zal de werkgever verder rekening moeten houden?

 

Deze webinaropname van ruim 50 minuten, gaat in op het eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden. Aan de orde komen:

  • Wanneer is sprake van arbeidsvoorwaarden en wanneer van instructierecht?
  • Eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden met instemming van de werknemer(s)
  • De invloed van het eenzijdig wijzigingsbeding op het wijzigen van arbeidsvoorwaarden
  • Stappenschema eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden zonder eenzijdig wijzigingsbeding

 

Bekijk ook de andere webinars uit deze serie:

 

Petra Kroon

Sprekersfoto
Juriste gespecialiseerd in arbeidsrecht
Mr.drs. Petra Kroon is juriste en gespecialiseerd in arbeidsrecht en heeft haar eigen juridische praktijk ‘BabelFish Legal’. In haar praktijk heeft zij met alle facetten van het arbeidsrecht te maken. Zij maakt een perfecte verbinding tussen wat er in de praktijk leeft en de juridische consequenties van wet- en regelgeving. In haar trainingen vertelt Petra het juridische verhaal in begrijpelijk Nederlands en brengt zij de wetgeving naar situaties die u in uw praktijk tegen komt. Zij brengt de theorie met veel voorbeelden en praktische tips die u weer helpen de wetgeving in uw praktijk toe te passen. Petra is daarnaast mede-hoofdredacteur en auteur van Praktijkboek Flexibele Arbeidsrelaties en auteur van de uitgave Arbeidsovereenkomst van Wolters-Kluwer.

Cedeo
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.