Logo

Gratis webinar - Quiet quitting: Gebrek aan commitment en de rol van HR

Een nieuw modewoord, of een alarmerende trend?

Opleidingbeeld
Gebrek aan commitment heeft grote gevolgen voor bedrijven op vlak van welzijn en gezondheid, productiviteit en turnover. Op sociale media zien we termen als ‘quiet quitting’ en ‘acting your pay’ verschijnen. Zich strikt houden aan de voorgeschreven taken, en niet méér dan dat, vooral niet meer, lijken nieuwe tendensen te zijn die onze arbeidsmarkt sterk beïnvloeden. Maar gaat het hier om een oorzaak, of eerder een gevolg van een gebrek aan betrokkenheid? En wat is dan de link met het psychologische contract, ‘quiet firing’ en fenomenen als burn-out, brown-out, bore-out? Wetenschappelijk onderzoek hierover is er nog vrijwel niet. Daarom is de R&D-afdeling van PerformanSe een onderzoek gestart: zijn er verschillen tussen de generaties op het vlak van engagement en verwachtingen op het werk? Welke link is er tussen quiet quitting en quiet firing enerzijds, en de kwaliteit van de professionele hiërarchische relatie, het psychologische contract en commitment anderzijds?

In dit webinar worden de volgende onderwerpen behandeld: 

  • Quiet quitting en quiet firing 
  • Inzichten uit wetenschappelijk onderzoek van PerformanSe
  • De rol van HR 
  • Praktische tips&tricks

Het webinar duurt circa 60 minuten.

Onder leiding van deskundige hosts

Yentl Vandenbroucke, Country Manager en klinisch psycholoog  & Wumba Mayifuila, HR Business & Talent Development Manager begeleiden je tijdens dit webinar en geven je inzichten hoe jij als HR je beleid kunt aanpassen zodat de betrokkenheid omhoog gaat.

Vragen stellen via de chat en on demand terugkijken wanneer je wilt

Tijdens het webinar kun je via de chat vragen stellen en reageren op andere deelnemers. Na afloop ontvang je de opname van het webinar. 

Yentl Vandenbroucke

Sprekersfoto
Country Manager BeNeLux
Yentl is een klinisch psycholoog, al noemt ze zichzelf liever een ‘atypisch’ klinisch psycholoog. Ze heeft een passie voor het gedrag van mensen in een professionele context, en gelooft sterk in mensen als drijvende kracht achter organisaties. Yentl vertoeft dan ook sinds 12 jaar binnen HR, en is sinds 2018 verantwoordelijk binnen PerformanSe voor de Benelux-regio.

Wumba Mayifuila

Sprekersfoto
HR Business & Talent Development Manager BeNeLux
Wumba heeft 10 jaar ervaring in de wereld van werving en selectie. Gestart in de VS in 2018 als internationale recruiter brengt ze een frisse kijk op rekruteringsprocessen. Wat ze het liefst doet tijdens een interview gesprek is achterhalen hoe een medewerker professioneel functioneert. Talenten en competenties van kandidaten inspireren en geven haar ongelofelijk veel energie. Naast haar job als Soft Skills ambassadrice bij PerformanSe werkt ze als zelfstandig Recruitment & Talent Manager. Hier legt ze de focus op een no-nonsense feedback cultuur en vertaalt ze de carrières van haar kandidaten in unieke storytellings.

Cedeo

Partners

In samenwerking met:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© Sijthoff Media. Auteursrecht voorbehouden.