Logo

Gratis webinar: NOW-update

Tweede ronde Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid

Opleidingbeeld
Per 1 juni start de overheid met een tweede NOW-pakket als gevolg van de coronacrisis. Waarin verschilt die van de eerste ronde? En onder welke voorwaarden kunnen werkgevers hier een beroep op doen voor de komende drie maanden? In deze webinaropname geeft mr.drs. Petra Kroon u een update en kunt u vragen stellen over uw specifieke situatie.

HR-webinar: in het kort

Tegemoetkoming in loonkosten, inkomensondersteuning, uitstel van belasting. Alles wordt uit de kast getrokken in de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Uiteraard zijn aan alle maatregelen voorwaarden verbonden. Zo kunnen - in tegenstelling tot de eerste ronde van het noodpakket - werkgevers nu wél medewerkers ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen.

 

Arbeidsjuriste Petra Kroon geeft in deze webinaropname een toelichting op de arbeidsrechtelijke aspecten van de NOW en beantwoordt uw vragen. Onder meer komen aan de orde:

  • Inhoud 2e pakket Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)
  • Voorwaarden om voor de NOW in aanmerking te komen
  • Praktische en juridische gevolgen van een beroep op de NOW
  • Invloed van NOW op verlof, ziekteverzuim en ontslag 

Bekijk ook deze webinar-opnames:

 

 

 

Petra Kroon

Sprekersfoto
Juriste gespecialiseerd in arbeidsrecht
Mr.drs. Petra Kroon is juriste en gespecialiseerd in arbeidsrecht en heeft haar eigen juridische praktijk ‘BabelFish Legal’. In haar praktijk heeft zij met alle facetten van het arbeidsrecht te maken. Zij maakt een perfecte verbinding tussen wat er in de praktijk leeft en de juridische consequenties van wet- en regelgeving. In haar trainingen vertelt Petra het juridische verhaal in begrijpelijk Nederlands en brengt zij de wetgeving naar situaties die u in uw praktijk tegen komt. Zij brengt de theorie met veel voorbeelden en praktische tips die u weer helpen de wetgeving in uw praktijk toe te passen. Petra is daarnaast mede-hoofdredacteur en auteur van Praktijkboek Flexibele Arbeidsrelaties en auteur van de uitgave Arbeidsovereenkomst van Wolters-Kluwer.

Cedeo

Partners

In samenwerking met:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.