Logo

Gratis webinar: Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW)

De voorwaarden en impact op verlof, ziekte en ontslag

Opleidingbeeld
De corona-uitbraak zet Nederland op z’n kop. Organisaties en bedrijven werken vanuit huis of sluiten noodgedwongen de deuren. De overheid is met een noodpakket gekomen waar werkgevers een beroep op kunnen doen. Hoe gaat dat in zijn werk? En welke voorwaarden zijn daaraan verbonden? Mr.drs. Petra Kroon geeft u een update in deze webinaropname

HR-webinar: in het kort

Tegemoetkoming in loonkosten, inkomensondersteuning, uitstel van belasting. Alles wordt uit de kast getrokken in de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Uiteraard zijn aan alle maatregelen voorwaarden verbonden. Zo kan een bedrijf dat een beroep doet op het noodfonds voor een tegemoetkoming in de loonkosten geen ontslag aanvragen op bedrijfseconomische redenen.

 

Arbeidsjuriste Petra Kroon geeft in deze webinaropname een toelichting op de arbeidsrechtelijke aspecten en beantwoordt uw vragen. Onder meer komen aan de orde:

  • Inhoud Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)
  • Voorwaarden om voor de NOW in aanmerking te komen
  • Praktische gevolgen van een beroep op de NOW
  • Invloed van NOW op verlof, afwezigheid wegens ziekte en ontslag om andere redenen 

Bekijk ook de andere webinaropnames uit de serie:

Petra Kroon

Sprekersfoto
Juriste gespecialiseerd in arbeidsrecht
Mr.drs. Petra Kroon is juriste en gespecialiseerd in arbeidsrecht en heeft haar eigen juridische praktijk ‘BabelFish Legal’. In haar praktijk heeft zij met alle facetten van het arbeidsrecht te maken. Zij maakt een perfecte verbinding tussen wat er in de praktijk leeft en de juridische consequenties van wet- en regelgeving. In haar trainingen vertelt Petra het juridische verhaal in begrijpelijk Nederlands en brengt zij de wetgeving naar situaties die je in jouw praktijk tegen komt. Zij brengt de theorie met veel voorbeelden en praktische tips die je weer helpen de wetgeving in jouw praktijk toe te passen. Petra is daarnaast mede-hoofdredacteur en auteur van 'Praktijkboek Flexibele Arbeidsrelaties'. Ook schrijft zij (onder meer) de uitleg bij de wetsartikelen die gaan over de re-integratie-inspanningen van werkgever en werknemer in de uitgave 'Arbeidsovereenkomst' van Wolters-Kluwer.

Cedeo

Partners

In samenwerking met:

© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.