Logo

Gratis webinar: Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW)

De voorwaarden en impact op verlof, ziekte en ontslag

Opleidingbeeld
De corona-uitbraak zet Nederland op z’n kop. Organisaties en bedrijven werken vanuit huis of sluiten noodgedwongen de deuren. De overheid is met een noodpakket gekomen waar werkgevers een beroep op kunnen doen. Hoe gaat dat in zijn werk? En welke voorwaarden zijn daaraan verbonden? Mr.drs. Petra Kroon geeft u een update in dit webinar.
6 apr al vol

HR-webinar: in het kort

Tegemoetkoming in loonkosten, inkomensondersteuning, uitstel van belasting. Alles wordt uit de kast getrokken in de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Uiteraard zijn aan alle maatregelen voorwaarden verbonden. Zo kan een bedrijf dat een beroep doet op het noodfonds voor een tegemoetkoming in de loonkosten geen ontslag aanvragen op bedrijfseconomische redenen.

 

In de periode 30 maart t/m 27 april verzorgt HR Academy elke maandag om 14.00 uur dit gratis online webinar over de NOW-regeling. U kunt nu gratis inschrijven voor een datum naar uw keuze.

 

Arbeidsjuriste Petra Kroon geeft in het webinar een toelichting op de arbeidsrechtelijke aspecten en beantwoordt uw vragen. In het webinar komen onder meer aan de orde:

  • Inhoud Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)
  • Voorwaarden om voor de NOW in aanmerking te komen
  • Invloed van NOW op verlof, afwezigheid wegens ziekte en ontslag om andere redenen 

Stel uw vragen

Tijdens het webinar kunt u vragen stellen. Als het voor de duur van het webinar te veel tijd kost om de vraag te beantwoorden, dan zal Petra Kroon uw vraag na afloop via e-mail beantwoorden.

 

Daarnaast ontvangt u na afloop van het webinar de presentatie per e-mail.

 

 

 

 

tip

 

 

Bekijk ook de andere webinars uit de serie:

HR-webinar: programma

Spreker: Mr.drs. Petra Kroon 

 

14.00 uur

Wat houdt de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud in?

 

14.10 uur

Beantwoording van de ingediende vragen van deelnemers en eerste poll.

 

14.15 uur

Aan welke voorwaarden moet een onderneming voldoen om in aanmerking te komen voor de NOW?

 

14.25 uur

Beantwoording van de ingediende vragen van deelnemers en tweede poll

 

14.30 uur

Praktische gevolgen van een beroep op de NOW

 

14.45 uur

Beantwoording van de ingediende vragen.

 

15.00 uur

Afsluiting webinar

 

Wij adviseren u om 10-15 minuten voor de start van het webinar in te loggen via de e-mail die u heeft ontvangen na aanmelding.

 

 

 

Petra Kroon

Sprekersfoto
Juriste gespecialiseerd in arbeidsrecht
Mr.drs. Petra Kroon is juriste en gespecialiseerd in arbeidsrecht en heeft haar eigen juridische praktijk ‘BabelFish Legal’. In haar praktijk heeft zij met alle facetten van het arbeidsrecht te maken. Zij maakt een perfecte verbinding tussen wat er in de praktijk leeft en de juridische consequenties van wet- en regelgeving. In haar trainingen vertelt Petra het juridische verhaal in begrijpelijk Nederlands en brengt zij de wetgeving naar situaties die u in uw praktijk tegen komt. Zij brengt de theorie met veel voorbeelden en praktische tips die u weer helpen de wetgeving in uw praktijk toe te passen.

Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.