Logo

Gratis webinar: Interventies om talent te boeien en te binden

Inzichten en oplossingen om medewerkers te behouden en te ontwikkelen

Opleidingbeeld
Talent is uitermate schaars en waardevol voor organisaties, dus de grootste zorg voor HR. Maar in recent onderzoek zegt bijna de helft van de werknemers in het mkb de komende 6 tot 12 maanden een nieuwe baan te willen zoeken. Hoe kan HR medewerkers behouden en ontwikkelen in deze uitdagende tijd? Dit webinar geeft inzicht in de belangrijkste uitdagingen en u krijgt praktische interventies voor het boeien en binden van talent.
Datum en locatie: woensdag 29 juni 2022 om 11:00, Achter uw eigen computer Virtual
Opleider: HR Academy i.s.m. Personio
Soort: Webinars

Het webinar in het kort

HR-afdelingen staan nu onder enorme druk om het tekort aan personeel het hoofd te bieden. Want de schaarste aan medewerkers begint nu serieuze consequenties te krijgen. Maar om effectieve interventies te doen die de tekorten aanpakken, is het belangrijk om scherp zicht te hebben op de oorzaken die HR kan beïnvloeden. Aan welke 'knoppen' kan HR draaien om talent te binden en te boeien?

 

Het snelgroeiende Europese HR-softwarebedrijf Personio, heeft recent onderzoek gedaan in Nederlandse en andere Europese MKB-organisaties. De resultaten geven HR-afdelingen duidelijke oplossingsrichtingen om het tekort aan talent aan te pakken.

 

Maar het onderzoek laat ook zien dat HR-teams zelf nu nog niet goed genoeg zijn toegerust om de grote uitdagingen aan te gaan voor het behouden en ontwikkelen van talent. De slagkracht van HR wordt beperkt door onder meer gebrek aan ondersteuning van directie en management en de veelheid van administratieve taken.

 

In dit webinar presenteert Iteke Koster van Personio aan de hand van de resultaten van het onderzoek, concrete interventies voor HR-afdelingen om talent te behouden en te ontwikkelen. Daarbij bespreekt Marieke Pepers, CPO bij Nmbrs, het toenemende belang van de 'purpose': het hogere doel van de organisatie dat voor veelal jongere medewerkers bepalend is waarom ze bij een organisatie willen werken.  

 

Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a.:

  • Oorzaken waarom medewerkers bij hun werkgever willen vertrekken
  • Factoren met impact op behoud van medewerkers die door HR zijn te beïnvloeden
  • De aantrekkingskracht van de organisatie-'purpose' voor talent
  • Inrichting en uitrusting van de HR-afdeling voor behoud en acquisitie van talent

Het webinar duurt circa 50 minuten.

Zelf vragen stellen en on demand terugkijken

We zijn benieuwd naar uw ervaringen en interventies! Via de chat kunt u ze tijdens het webinar delen, uw vragen stellen en reageren op andere deelnemers. Na afloop ontvang u de link naar de opname om het webinar opnieuw te bekijken of te delen met collega’s!

Locatie
Achter uw eigen computer


Plattegrond

Iteke Koster

Sprekersfoto
Team Lead Sales | Personio
Samen met haar team is Iteke opzoek naar bedrijven waar de operationele HR-processen gestroomlijnd kunnen worden. Zo kunnen de bedrijven de focus houden op dat wat belangrijk is: people strategy. Iteke heeft ervaring in de tech wereld, ze is gepassioneerd over het bouwen van een duurzame bedrijfscultuur, het aannemen en ontwikkelen van talent. Daarnaast heeft ze ook interesse in organisatiecultuur.

Marieke Pepers

Sprekersfoto
CPO | Nmbrs
Sinds kort is Marieke Pepers CPO bij Nmbrs. Hier onderzoekt ze de mogelijkheden van opschalen zonder managers. Hiervoor heeft Marieke verschillende rollen gehad als HR-leider met de nadruk op scale up of transformeren. Ze heeft een passie voor het begeleiden van mensen en organisaties bij langdurige bedrijfstransformatie en het omarmen van continu leren.

Cedeo

Partners

In samenwerking met:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.