Logo

Gratis webinar: Compensatie transitievergoeding bij langdurige ziekte

Wat u moet weten om voor compensatie in aanmerking te komen

Opleidingbeeld
Als op initiatief van de werkgever een arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd, komt een werknemer in aanmerking voor een transitievergoeding. Ook als de werkgever het dienstverband beëindigt wegens langdurige ziekte. Om dubbele kosten te vermijden, komen werkgevers vanaf 1 april 2020 in aanmerking voor compensatie. Hoe werkt deze regeling precies en welke haken en ogen zitten eraan? In deze gratis webinaropname komen alle ins en outs aan bod, zoals de periode van vergoeding en slapende dienstverbanden.

Het webinar in het kort

De aanvraag voor compensatie heeft betrekking op vergoedingen die door de werkgever worden verstrekt op of na 1 april 2020, maar ook op vergoedingen die tussen 1 juli 2015 en 1 april 2020 zijn verstrekt. De compensatie kan niet hoger zijn dan de door werkgever betaalde transitievergoeding. De wet maximeert het te compenseren bedrag daarnaast nog op het volgende onderdeel: 

  • De compensatie is maximaal de transitievergoeding die is opgebouwd vanaf het begin van het dienstverband tot het moment dat de medewerker 2 jaar ziek is.

In deze opname van het webinar ‘Compensatie transitievergoeding bij langdurige ziekte' wordt uitgelegd wat de compensatieregeling precies inhoudt en wat u moet doen om ervoor in aanmerking te komen. 


Het webinar wordt gegeven door Daniëlle Thijssen, SV consultant bij Robidus. Zij is jurist en adviseert werkgevers over de inrichting en uitvoering van sociale zekerheid. 

 

Vragen die behandeld worden zijn onder meer:

  • Hoe bepaalt u voor welke periode de compensatieregeling geldt? 
  • Hoe wordt de hoogte van de vergoeding bepaald?
  • Wat moet u allemaal doen om – vanaf 1 april – een aanvraag succesvol in te dienen?
  • Welke impact heeft de compensatieregeling op het al dan niet aanhouden van een slapend dienstverband?

 

Daniëlle Thijssen

Sprekersfoto
SV consultant bij Robidus
Daniëlle Thijssen adviseert werkgevers over de inrichting en uitvoering van sociale zekerheid. De focus ligt hierbij op het optimaal benutten van subsidie- en compensatieregelingen en het beheersen van risico’s. Door haar juridische achtergrond en ervaring als jurist weet zij wet- en regelgeving gemakkelijk te doorgronden.

Cedeo

Partners

In samenwerking met:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© Sijthoff Media. Auteursrecht voorbehouden.