Logo

De winst van een feedbackcultuur

Hoe je met een aanspreekcultuur verbinding en vertrouwen creëert

Opleidingbeeld
STAP opleiding mogelijk
Het bouwen aan een gezonde feedbackcultuur is cruciaal in elke organisatie. Het is bewezen dat een positieve feedbackcultuur leidt tot meer betrokkenheid, betere teamprestaties en positievere werkrelaties. Ook daalt door continue feedback het verloop en verzuim en stijgt het werkgeluk. Maar hoe kom je tot die feedbackcultuur? Tijdens dit live event leren Jörgen Raymann en Victor Burger je hoe jij jouw medewerkers de juiste richting op beweegt waardoor teams effectiever gaan samenwerken en beter presteren. Rituals en Eneco vertellen over hun ervaringen in de praktijk.
Datum en locatie: donderdag 21 september 2023 om 12:30, AFAS Theater Leusden
Prijs: € 399 excl. 21% btw
Soort: Event

De winst van een feedbackcultuur: In het kort

Ondanks dat veel medewerkers weten hoe ze feedback kunnen geven, gebeurt het in de praktijk vaak niet. Tijdens dit programma leer je hoe je een duurzame feedbackcultuur creëert. De sprekers laten je het belang van de groepscontext, psychologische veiligheid en culturele verschillen zien. Hierdoor krijg je inzicht in de belangrijkste voorwaarden en manieren waarop een continue feedbackcultuur wél werkt.

Aan de hand van nieuwe wetenschappelijke inzichten leert onderzoeker Shana Mertens van de Universiteit Gent je welke ingrediënten van cruciaal belang zijn voor een duurzame feedbackcultuur. Dagvoorzitters Jörgen Raymann en Victor Burger voegen in hun bijdrages werkgeluk en interculturele diversiteit toe om feedbackinterventies effectiever te maken. Beide heren laten je met interactieve onderdelen inzien hoe effectief bouwen aan een feedbackcultuur eruitziet. Richting het eind van de middag laten we je aan de hand van cases uit de praktijk van Rituals en Eneco zien hoe je feedback als instrument effectief in je organisatie implementeert.

Na afloop van dit event weet je:

  • Waarom het bouwen aan een feedbackcultuur noodzakelijk is
  • Wat de belangrijkste voorwaarden zijn voor een veilige feedbackcultuur 
  • Hoe effectieve feedback er in de praktijk uitziet
  • Hoe je de culturele achtergrond van collega’s betrekt in je feedbackinterventies

En neem je als bagage mee:

  • Praktische handvatten hoe je in jouw organisatie medewerkers stimuleert elkaar feedback te willen, mogen én durven geven
  • Facts & figures om collega’s uit de top van jouw organisatie te overtuigen dat werken aan een effectieve feedbackcultuur loont
  • Inzichten in culturele verschillen hoe feedback gegeven én ervaren wordt

Voor wie?

Elke professional die collega’s in staat wil stellen elkaars prestaties te versterken met een effectieve feedbackcultuur. Specifiek voor HR managers, HR business partners en L&D professionals geeft het programma handvatten om het gesprek over dit thema in de organisatie op een impactvolle manier te voeren en biedt het concrete aanknopingspunten voor duurzame implementatie.

De winst van een feedbackcultuur: Programma

12.15  Inloop en lunch voor deelnemers aan het event

13.00 - 13.30 Introductie

Door: dagvoorzitters Jörgen Raymann en Victor Burger

In de kick-off van dit event staan Victor en Jörgen stil bij wat feedback precies is. En belangrijker: waarom zou je er überhaupt aandacht aan moeten besteden?


13.30 - 14.10 De 'ingrediënten' waarmee je het ideale 'feedbackmenu' samenstelt

Door: Shana Mertens, PhD Kandidaat bij Universiteit Gent. Auteur van het boek ‘Beste medewerker, hoe gaat het?’

Shana Mertens is onderzoeker bij Universiteit Gent en auteur van het boek 'Beste medewerker, hoe gaat het?'. In haar onderzoek gaat ze na hoe organisaties kunnen evolueren naar een feedbackcultuur en bespreekt ze de verschillende aspecten die in dat traject bijzondere aandacht verdienen. Feedback is immers een belangrijke tool waarmee organisaties betrokkenheid en verbondenheid kunnen creëren bij hun medewerkers. Aangezien feedback bovendien geen 'one size fits all'-verhaal is, stellen de auteurs van het boek tien ingrediënten voor; aan de hand van die ingrediënten kan iedere organisatie een eigen 'feedbackmenu' samenstellen. Tijdens dit event behandelt Shana een aantal van deze ingrediënten die van cruciaal belang zijn bij te bouwen aan een feedbackcultuur.

14.10 - 14.30 Wat werkt wel en wat werkt niet?

Door: dagvoorzitters Jörgen Raymann en Victor Burger

Jörgen en Victor putten uit hun eigen rijke ervaring en nemen je mee in wat volgens hen werkt, en vooral ook wat écht niet bij het creëren van een feedbackcultuur in organisaties. Zo staan ze stil bij wat er niet werkt in trainingssettings en hoe dat komt.

14.30 - 14.50 Pauze


14.50 - 15.10 Hoe werkt bouwen aan een feedbackcultuur?

Door: dagvoorzitters Jörgen Raymann en Victor Burger

Na de pauze openen Jörgen en Victor met een bijdrage hoe bouwen aan een feedbackcultuur werkt. Wat zijn de ingrediënten waarmee je direct aan de slag kunt en hoe doe je dat?

15.10 - 15.40 Case: Rituals
Door: Patricia Tang, Senior Manager Leadership Development en Nikki Smulders, P&O Development Business Partner bij Rituals

Bij Rituals focussen we op het bouwen en versterken van onze feedbackcultuur. Ons recente medewerkerstevredenheidsonderzoek laat zien dat zowel het geven als ontvangen van feedback ruimte biedt voor verbetering. Maar het opbouwen van een volwassen feedbackcultuur is geen eenmalige taak die je simpelweg kunt afvinken na een training. Het vraagt om commitment, actie, geleidelijke groei en verbetering. Wij, Patricia Tang en Nikki Smulders, nemen jullie graag mee in onze “Feedback Movement”, waarbij we de mijlpalen, obstakels en waardevolle lessen delen die we onderweg zijn tegengekomen.

15.40 - 16.00 Intermezzo

Door: dagvoorzitters Jörgen Raymann en Victor Burger

In dit interactieve onderdeel zetten Jörgen en Victor je in de actiestand!

16.00 - 16.30 Case: Eneco
Door: Ruud Verbeek, HR Lead bij Eneco

Eneco heeft continu feedback een essentieel instrument gemaakt binnen de performance methodiek. Meer gesprekken tussen leidinggevenden en meer scherpte in de beoordelingen. Waarom deze keuze? En wat levert het leidinggevenden, medewerkers en organisatie concreet op. Ruud Verbeek, HR Lead vertelt je over alle ins and outs.

16.30 - 17.00 Samenvatting en afsluiting

Door: dagvoorzitters Jörgen Raymann en Victor Burger

 Jörgen en Victor vatten de highlights van de middag samen en sluiten dit event af met de belangrijkste take-aways.

17.00 - 17.30 Drankje en hapjes

Locatie
AFAS Theater
Inspiratielaan 3
3833 AV Leusden (bereken route)


Plattegrond

Jörgen Raymann

Sprekersfoto
Chief Inspirational Officer bij Lenard & Lenard
Jörgen Raymann is bekend radio/tv host en presenteerde jarenlang Raymann is Laat. Nu werkt hij als Chief Inspiration Officer bij Lenard and Lenard en staat hij ondernemers en bedrijven bij op urgente topics als werkgeluk, inclusie & diversiteit, leiderschap en de hiermee samenhangende elementen als samenwerken, omgaan met tegenslag, mindset en zelfontwikkeling van medewerkers. Als spreker of dagvoorzitter weet hij menig mens te inspireren, motiveren en enthousiasmeren – zijn humor en zelfspot staan daarbij centraal.

Victor Burger

Sprekersfoto
Senior trainer & consultant bij Gooiconsult
Ruim 25 jaar voer ik met ongelooflijk veel plezier trajecten uit waarbij leren, veranderen en resultaat centraal staan. Klanten vinden mij scherp en doelgericht (want: ‘bijna raak is toch mis’), meervoudig kijkend (creëert mogelijkheden) en plezierig ontwrichtend (veilig uit de comfort zone om patronen te doorbreken). In de kern ben ik geïnteresseerd in hoe systemen werken. Individuele mensen, team, afdeling of de gehele organisatie als systeem. Hoe werkt het, in welk krachtenveld bevinden mensen zich? En hoe kan je met minimale interventies maximaal resultaat bereiken? En kan een ander perspectief helpen? Met collega’s mensen en organisatie contexten verbeteren, dat vind ik nou leuke puzzels.

Shana Mertens

Sprekersfoto
Door: Shana Mertens, PhD Kandidaat bij Universiteit Gent. Auteur van het boek ‘Beste medewerker, hoe gaat het?’
Shana Mertens is onderzoeker bij Universiteit Gent en auteur van het boek 'Beste medewerker, hoe gaat het?'. In haar onderzoek gaat ze na hoe organisaties kunnen evolueren naar een feedbackcultuur en bespreekt ze de verschillende aspecten die in dat traject bijzondere aandacht verdienen. Aangezien feedback geen 'one size fits all'-verhaal is, stellen de auteurs in het boek tien ingrediënten voor; aan de hand van die ingrediënten kan iedere organisatie een eigen 'feedbackmenu' samenstellen. Naast haar focus op onderzoek ondersteunt en adviseert ze regelmatig verscheidene bedrijven in hun zoektocht naar hun ideale feedbackmenu.

Ruud Verbeek

Sprekersfoto
HR Lead bij Eneco
Ruud Verbeek is HR Lead bij Eneco. Na zijn studie Sociologie is hij bij Albert Heijn en Etos gestart en heeft gewerkt in diverse operationele HR-rollen. Op zoek naar een plek waar hij meer kon bijdragen aan de groei van mensen en meer maatschappelijk kon bijdragen, belandde hij twee en een half jaar gelden bij Eneco. Daar werkt(e) hij als HR Business Partner voor verschillende afdelingen, waaronder de Business Unit Warmte & Koude en de stafafdelingen Strategie, Operational Excellence, Merging & Acquisition en Public Affairs. Tevens is hij binnen Eneco actief betrokken bij de invoering van de innovatieve prestatiemanagement methodiek.

Downloads


Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© Sijthoff Media. Auteursrecht voorbehouden.