Logo

De impact van Agile en Lean werken op HR

Kennis en handvatten om uw HR-rol optimaal te vervullen

Opleidingbeeld
Agile en Lean zijn werkmethoden die in steeds meer organisaties worden doorgevoerd. Centraal daarbij staat het creëren van meer wendbaarheid en een grotere klantgerichtheid. Maar welk effect heeft dit precies op de medewerkers en hun manier van werken? En welke impact heeft de toepassing van Agile en/of Lean op de invulling van uw HR-taken? Deze interactieve masterclass biedt u kennis en handvatten om uw HR-rol optimaal te kunnen vervullen binnen organisaties die met Agile of Lean werken (of daarmee willen gaan starten).
Datum:
Overzicht van alle beschikbare data en locaties:
Prijs: € 790 excl. 21% btw

Het doorvoeren van Agile of Lean vergt veel van een organisatie en haar medewerkers. Bestaande structuren en werkprocessen gaan op de schop, waardoor medewerkers vertrouwde werkpatronen moeten loslaten en zich nieuwe manieren van werken moeten aanleren. Dit heeft ook grote impact op het HR-domein, bijvoorbeeld op het gebied van de HR performance cyclus, arbeidsvoorwaarden, beloningssystemen, opleidingen en zelfs het verzuimbeleid.

 

Hoe acteer je vanuit HR om deze organisatieverandering optimaal te ondersteunen? Hoe kom je vanuit bestaande HR-processen en –structuren in de juiste rol om hier optimaal invulling aan te kunnen geven? In de interactieve masterclass ‘De impact van Agile en Lean werken op HR’ gaat u samen met trainers Steven van den Heuvel en Eric Bijster op zoek naar de antwoorden op deze vragen voor uw eigen organisatie.

 

Game, tools en checklist

Tijdens de masterclass gaat u aan de slag met een game en verschillende tools om u het gedachtegoed achter Agile en Lean eigen te maken. Ook brengt u in kaart waar uw organisatie op dit moment staat en wat de gewenste richting is als gevolg van deze nieuwe werkmethoden. U krijgt o.a. antwoord op de vragen:

  • Waarom Agile en Lean principes juist op dit moment zo in de spotlight staan?
  • Wat de overeenkomsten en verschillen tussen Agile en Lean zijn?
  • Hoe Agile en Lean in de praktijk werken? 

Daarbij wordt steeds vanuit verschillende invalshoeken en op verschillende niveaus gekeken naar de impact die Agile en Lean hebben op de 

  • rol van HR als transformatieleider binnen de totale organisatie;
  • inrichting van een eigen - wendbare - HR-organisatie;  
  • in te zetten HR-instrumenten zoals beoordelen, belonen en opleiden innoveren.

Aan het eind van de dag gaat u naar huis met een checklist, waarmee u de eerste stappen kunt zetten om uw HR-rol binnen Agile en Lean optimaal te kunnen vervullen. Daarnaast heeft u een duidelijke focus kunnen bepalen waarmee de HR afdeling aan de slag wil in het transformatieproces dat leidt tot simpelere processen en wendbaarder werken.

 

Leerdoelen

Na het volgen van deze masterclass weet u

  • wat Agile en Lean precies inhoudt en welke effecten dit heeft op uw organisatie en de medewerkers;
  • welke HR-domeinen worden geraakt door Agile en Lean en hoe u deze optimaal kunt laten aansluiten bij de gewenste manier van werken;
  • op welke verschillende niveaus (organisatie-niveau; HR-afdeling; HR-instrumenten) Agile en Lean invloed hebben; 
  • welke stappen u moet zetten om beter aan te sluiten bij de behoeften op dit terrein vanuit uw organisatie.

       Doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor HR-professionals die in hun werkomgeving te maken hebben met Agile of Lean werkmethoden. De masterclass is ook zeer geschikt voor HR-professionals binnen organisaties die op het punt staan om deze werkmethoden te gaan doorvoeren (of dit overwegen).

 

 

09.30 uur             

Kennismaken en inventarisatie kennis en ervaring van deelnemers met Agile en Lean

 

10.00 uur            
Wat is Agile?

 

10.30 uur            
Wat is Lean?

 

11.00 uur            
Pauze

 

11.15 uur
Agile & Lean game

 

12.00 uur
Welke HR-domeinen worden geraakt door Agile en Lean werkmethoden?

 

13.00 uur
Lunch

 

14.00 uur
Welke impact heeft Agile en/of Lean op mijn eigen organisatie? Interactief aan de slag met eigen inbreng met behulp van tools.

 

15.00 uur
Korte reflectie

 

15.15 uur
Pauze

 

15.30 uur
Wat is de huidige rol van HR binnen uw organisatie en hoe gaat die eruit zien onder invloed van Agile en Lean?

 

16.00 uur
Checklist voor het bepalen van vervolgstappen

 

16.30 uur
Netwerkborrel

 

Een half uur voor start van het programma bent u al van harte welkom. U kunt dan gerust een kopje thee of koffie drinken!

Steven van den Heuvel

Sprekersfoto
Consultant en trainer bij Conclusion Implementation
Steven van den Heuvel is consultant en trainer bij Conclusion Implementation. Met zijn passie en inlevingsvermogen weet hij medewerkers en managers te inspireren om met focus op de klant diensten en producten te verbeteren. Door zijn sterke stijlflexibiliteit kan hij uitstekend schakelen tussen seniormanagement en werkvloer. Als trainer geeft hij onder meer opleidingen op het gebied van Agile, Lean en teamsamenwerking.

Eric Bijster

Sprekersfoto
Consultant en trainer bij Human Capital Group
Eric Bijster is consultant, trainer, projectmanager en loopbaancoach bij Human Capital Group. Hij heeft ruime ervaring opgedaan als strategisch adviseur voor management en directie bij organisatieveranderingen.

Downloads


Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

CEDEO-erkenning

Alle opleidingen hebben een CEDEO-erkenning.
Cedeo
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.