Logo

Stoppen met HR-gedoe

Kom uit de HR-spagaat en boek tijdwinst

Opleidingbeeld
Lijnmanagers die klagen over HR-taken die ‘over de schutting zijn gegooid’. Administratieve taken die je maar niet van je bordje krijgt. Of kortetermijnwensen van de directie die je strategische plannen doorkruisen. Hoe maak je effectief korte metten met dit soort ‘HR-gedoe’? In deze boostcamp leert u hoe u gemakkelijk HR-gedoe kunt managen zodat u dit voortaan geen energie meer kost, maar juist energie oplevert!
Datum en locatie: donderdag 6 oktober 2022 om 09:00
Prijs: € 690 excl. 21% btw
Soort: Boostcamp

De boostcamp in het kort

Wat leert u in de boostcamp?

 

Als HR-professional verkeert u vrijwel dagelijks in een ingewikkeld krachtenveld. Tussen medewerker en directie; tussen medewerker en manager; tussen OR en de directie. We spreken niet voor niets van de bekende ‘HR-spagaat’. 

 

Al die verschillende stakeholders hebben uiteenlopende verwachtingen van HR: ze zien u als vraagbaak of simpelweg als een administratief loket. Daarnaast moet u regelmatig de gemaakte fouten herstellen van lijnmanagers in verband met het (dis)functioneren van hun medewerkers.

 

Veel HR-afdelingen ervaren dit als gedoe. Het vreet niet alleen energie van de individuele medewerker, het kost ook enorm veel tijd. Tijd die u liever in meer strategische zaken steekt. Tijdens de boostcamp leert u hoe u gemakkelijk HR-gedoe kunt managen. Sterker nog: u krijgt een aan/uit-knop voor gedoe.

 

Dit zijn de resultaten van de boostcamp:

 • U weet wat gedoe is (en hoe u het bij uzelf en collega’s herkent);
 • U kunt gemakkelijk gedoe managen (ook handig voor thuis!);
 • U kunt interne stakeholders effectiever en klantvriendelijker helpen;
 • U houdt voortaan meer tijd en energie over voor HR-taken die er echt toe doen.

Doorbreek de negatieve spiraal

Medewerkers die steeds weer met vragen bij u aankloppen, terwijl hiervoor een efficiënt ingericht HR-systeem bestaat. Of lijnmanagers die zich onttrekken aan hun HR-verantwoordelijkheden. Zodra u dit als gedoe gaat ervaren, raakt u in een negatieve spiraal waardoor de oplossing verder weg is dan ooit.

 

HR gaat naast de ‘harde’ kant (regels, afspraken, processen) in de eerste plaats om de omgang met mensen, de ‘zachte’ kant. Menselijk gedoe creëert letterlijk een blokkade in het brein en zet de overleefmodus aan. Door inzichten te hebben over hoe het brein werkt (van u en van uw collega’s), hebt u een stuk minder gedoe. 

 

De boostcamp biedt alle ruimte om in een veilige omgeving uw eigen praktijkcases in te brengen. Het resultaat na een dag: nooit meer gedoe, meer energie én blije medewerkers!

 

 

Voor wie is deze boostcamp? 

De boostcamp is geschikt voor leidinggevenden én medewerkers van de HR-afdeling:

 • HR-managers
 • HR-medewerkers
 • HR-adviseurs
 • HR-specialisten

NB. Deelnemers aan de boostcamp ontvangen gratis het boek Gedoemanagement van auteur Frank Schurink. 

 

 

De boostcamp is toegankelijk, herkenbaar én fun. Een veel gehoorde reactie: ‘Hier heb ik voor mijn team en zelfs privé baat bij gehad ;-).’ 

 

 

Eye-openers

Gedoe verschrompelt je leervermogen

Het stresshormoon cortisol heeft een grote invloed op de hippocampus in de hersenen. Een verhoogde concentratie cortisol kan de werking van cellen verstoren of zelfs beschadigen: het verschrompelen van de hippocampus. Op middellange en lange termijn kan gedoe daarmee je leervermogen chronisch aantasten.

Het programma voor de boostcamp

Docent: Sander Jansen

In de boostcamp leert u om te herkennen wanneer u (on)bewust gedoe heeft. Sterker nog: u krijgt een aan/uit-knop voor gedoe. Zo kunt u voortaan rationeel handelen en het beste resultaat halen. Daarnaast bent u zelf nog sneller van het gedoe af!

 

09.30 uur  

Start van het ochtendprogramma

Aandacht voor:

 • Gedoe begrijpen
 • Hoe werkt het brein?
 • Het rode brein: jouw veiligheidsmodus
 • Het groene brein: voor alle oplossingen
 • De automatische piloot…

Aan de slag met:

 • De aan/uit-knop inbouwen
 • Het HR-gedoe ophalen: top 10 van dingen waar je last van hebt

13.30 uur  

Start van het middagprogramma

Aan de slag met:

 • Case 1: Hoe manage je gedoe in de HR-praktijk?
 • Case 2: Hoe manage je het gedoe van medewerkers en managers?
 • Case 3: Hoe manage je groepsgedoe?
 • Hoe voorkom je gedoe?

16.00 uur - Afsluiting

 

Sander Jansen

Sprekersfoto
Traint, coacht en inspireert met een enorme passie voor mindset en het creëren van een gastvrije cultuur
Sander Jansen traint, coacht en inspireert met een enorme passie voor mindset en het creëren van een gastvrije cultuur. Hij heeft voor een groot aantal opdrachtgevers gastvrijheidsconcepten en culturen ontwikkeld en geïmplementeerd. Sander heeft een tomeloze energie en brengt dit op een aanstekelijke manier over op zijn omgeving. Tijdens trainingen heeft hij oog voor de deelnemers in zijn groep, zorgt hij dat iedereen betrokken is en zich betrokken voelt.

Downloads


Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.