Logo

Aan de slag met HR Tech

Agile selecteren en implementeren van innovatieve tools

Opleidingbeeld
HR Tech is de verzamelnaam voor allerlei slimme digitale tools en software.Van het centrale personeelssysteem tot spraakrobots voor medewerkers-selfservice. Hoe kunt u deze tools écht voor u laten werken? Waar(mee) kunt u beginnen, hoe krijgt u overzicht over het aanbod? En hoe zorgt u ervoor dat een tool echt levert wat u ervan verwacht? Deze 2-daagse masterclass geeft u grip op HR Tech en geeft u een vliegende start in de digitalisering van uw (HR) organisatie.

Masterclass Aan de slag met HR Tech: in het kort

 

Wat leert u in deze masterclass?

In deze 2-daagse masterclass krijgt u inzicht en inspiratie over nieuwe technologie die u in het HR-werkveld kunt inzetten. U krijgt het overzicht over het aanbod van meer dan 300 HR Tech tools. Ook leert u wat 'Agile-HR' methodes zijn en hoe u deze gebruikt om de best passende tool te selecteren en implementeren,

 

Vier docenten wisselen theorie af met uw eigen praktische HR Tech-vraagstukken zodat u direct nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden kunt toepassen. 

 

Met de opgedane kennis en skills bent u in staat om als projectleider deze trajecten in uw organisatie te begeleiden en leveranciers op scherp te zetten. De online kennisbank over HR Tech terminologie en de expert community is voor u ook na de training beschikbaar.

 

Dit zijn de resultaten van de masterclass:

 • U heeft inzicht en grip op de HR Tech markt.
 • U kunt out of the box denken over de mogelijkheden van cloud HR Tech.
 • U bent in staat om de verschillende tools voor uw organisatie in een context, een soort landschap te plaatsen.
 • U kunt de stappen bepalen voor het selecteren van de best passende tool.
 • U kunt de agile methodiek toepassen voor het implementeren van een tool.

En u krijgt als bagage mee:

 • Tools en voorbeelden om collega's te inspireren en out of the box te kijken rondom 'oud' HR denken
 • Een scrum bord vol informatie en stappen die u zelf in uw project kunt hergebruiken
 • Een agile toolbox om HR te veranderen 

 

Bekijk het programma

 

 

Voor wie is deze masterclass?

Deze tweedaagse interactieve masterclass is speciaal bedoeld voor HR-professionals en HR-managers die een rol (gaan) vervullen in HR Tech projecten of verantwoordelijk zijn voor (een deel van) de HR-technologie die bij de organisatie wordt gebruikt.

 

Na het volgen van deze masterclass bent u een stevige gesprekspartner voor IT’ers, leveranciers en (HR) consultants en weet u selectie- en implementatietrajecten succesvol (Agile) in te richten en te organiseren. U hoeft zeker geen technische of IT achtergrond te hebben en u leert hier ook niet om te programmeren. 

 

Deze Masterclass wordt verzorgd door onze partner HR Tech Review

Masterclass Aan de slag met HR Tech: programma

 

Het programma is opgedeeld in 3 modules verdeeld over twee dagen: 

 

Masterclass Aan de slag met HR Tech  - Dag 1

 

09.00 uur - Ontvangst

09.30 uur - Start van het ochtendprogramma

 

Module 1 - HR Tech-taal de baas

HR Tech, het vervolg op van e-HRM, is onmisbaar voor een digitale HR transformatie. In dit blok leert u hoe de grote hoeveelheid partijen in de HRTech Arena overlappen en verschillen. We tonen innovatieve tools voor het veranderen van een organisatiecultuur, het verbeteren van de productiviteit, het vinden van de beste mensen, etc.

 

De volgende vragen staan in dit blok centraal:

 • Hoe past de HRTech Arena bij uw organisatie?
 • Wat is er nu zo anders aan ‘werken in de Cloud’?
 • Wat is nou een 'interface'?
 • Bijhouden van personeelsgegevens in ieder systeem apart, of is er één de 'baas'? 

Deze module wordt begeleid door Mark van Assema, HRTech projectleider en adviseur voor het groeien naar Total Talent Management. In 2017 heeft hij #HRTech Review opgericht om objectief inzicht te geven in de HRTech markt in Nederland. In 2020 komt zijn boek, samen met Marleen Deleu geschreven, uit met de titel "Mis geen talent, loods je organisatie de nieuwe wereld van werk binnen".

 

13.30 uur - Start van het middagprogramma

 

Module 2- Basics van Agile werken bij een HR Tech implementatie

Agile werken is ook bij HR in opkomst en HRTech software leveranciers werken steeds vaker op deze manier. Om goed te kunnen samenwerken en sturing te houden op het traject, is het belangrijk om te weten hoe dit werkt. In dit blok leert u  wat Agile werken en denken inhoudt en hoe u samen met uw leverancier een succesvolle, Agile HRTech-implementatie kan realiseren.

 

De volgende vragen staan in dit blok centraal:

 • Wat is Agile werken, welke mindset vraagt dit en wat kan dit opleveren?
 • Wat zijn succes- en faalfactoren bij Agile werken?
 • Hoe kan ik voor mijn HRTech vraagstuk Agile samenwerken met leveranciers?
 • Praktijkcase: aan de slag met Agile werken!

Deze module wordt begeleidt door Esther Visser, bestuurskundige en HR Strateeg en ruim 20 jaar ervaring in het HR-vak. Sinds 2011 is zij besmet met het Agile virus en werkt ze als Agile HR coach en/of organisatieontwikkelaar het liefst mee aan transformaties naar een toekomstbestendige, Agile HR functie die maximale wendbaarheid en zelforganisatie faciliteert. Zij geeft maatwerktrainingen en -workshops en is lid van de Werkveldcommissie Management & Innovation bij NCOI.

 

17.00 uur - Afsluiting

 

Masterclass Aan de slag met HR Tech - Dag 2

  

09.00 uur - Ontvangst

09.30 uur - Start van het ochtendprogramma 

 

Module 3 - Selectietrajecten (Agile) inrichten en organiseren?

Software implementeren is nooit een doel op zich. Het moet bijdragen aan de realisatie van de organisatiedoelen. Maar hoe breng je dit over op de leveranciers die software willen verkopen? En een selectietraject is veel meer dan een lijst met functionele en technische wensen die je kunt gaan afvinken. Zoals: Hoe ga je de HR-processen organiseren? Wie zijn de betrokkenen en welke ondersteuning moet een HR-systeem bieden? Hoe zie je de toekomstige samenwerking met de leverancier en welke ondersteuning verwacht je van hen (ook op de lange termijn)?

De volgende vragen staan in dit blok centraal:

 • Wat zijn succes- en faalfactoren van selectietrajecten?
 • Wie betrek je bij een selectietraject?
 • Wat zijn onderdelen van een goed selectietraject?
 • Op welke manier kun je een selectietraject Agile uitvoeren?

Deze module wordt begeleid door Ineke Neuman en Howard Woei. Ineke Neuman is bijna 20 jaar actief met HRTech. Zij is managing partner bij Vroom Consultancy, een onafhankelijke HRTech advies- en projectorganisatie. Het kan nog beter, is haar drijfveer. Zij heeft vele organisaties geholpen met HR IT ambities, procesverbetering, selecties en implementaties. Zij geeft HR ambitie en proces workshops.

 

Howard Woei is van (studie)huis uit HR Business Partner en sedert 1996 Management Consultant bij Vroom. Werkt veelal in de rol van projectleider en de laatste jaren steeds meer als scrummaster bij procesoptimalisaties, selecties en implementaties. Hij werkt graag samen met kleine groepen naar een concreet resultaat toe, onder het motto: samen sneller beter.

 

Graag willen zij hun selectie-ervaring delen en jullie een meer Agile benadering van een HR-systeem selectie laten ervaren.

 

16.30 uur - Afsluiting

 

Deze Masterclass wordt verzorgd door onze partner HR Tech Review

 

 

Mark van Assema e.a.

Sprekersfoto
HRTech projectleider, oprichter van #HR Tech Review
Mark van Assema is HRTech projectleider en adviseur voor het groeien naar Total Talent Management. In 2017 heeft hij #HRTech Review opgericht om objectief inzicht te geven in de HRTech markt in Nederland. In 2020 komt zijn boek, samen met Marleen Deleu geschreven, uit met de titel "Mis geen talent, loods je organisatie de nieuwe wereld van werk binnen".

Cedeo

Partners

In samenwerking met:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.