Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Masterclass intern vertrouwenspersoon

Een stevig fundament voor je rol

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 14 mei 2024, Utrecht

do 28 november 2024, Capelle Aan Den Ijssel

Prijs (excl. btw)

€ 850

PE

6

Ga jij de rol van intern vertrouwenspersoon op je nemen? En dan… Hoe pak je dit aan? Wat kun je verwachten? Deze masterclass geeft je praktische handvatten, tools én de nodige theoretische onderbouwing waarmee je goed voorbereid aan de slag kunt als intern vertrouwenspersoon.

Een organisatie kan kiezen voor een intern of extern vertrouwenspersoon, of een combinatie van beiden. Beide rollen zijn onafhankelijk, objectief en met de nodige expertise. Een intern vertrouwenspersoon pakt deze rol op naast het ‘gewone’ werk. Vaak is deze persoon al van nature communicatief sterk en sociaal en kent de organisatie, de bedrijfscultuur en de medewerkers goed.

De rol van de intern vertrouwenspersoon is gericht op het bijdragen aan een positief werkklimaat en het tegengaan van ongewenste omgangsvormen zoals (seksuele) intimidatie, pesten, agressie en discriminatie. De vertrouwenspersoon is onafhankelijk, objectief, heeft een luisterend oor voor alle belanghebbenden en voldoende kennis en ervaring om (complexe) situaties en dilemma’s bespreekbaar te maken.

Wat ga je leren?
We behandelen beknopt de theorie en wet- en regelgeving. Daarnaast gaan we diverse methodieken beoefenen. Er wordt volop gebruik gemaakt van voorbeelden uit de praktijk. Het volgende komt aan bod:

  • Rollen, taken en verantwoordelijkheden van de intern vertrouwenspersoon
  • De Arbowet en PSA in vogelvlucht
  • De klachten en oorzaken van verzuim
  • Ongewenst gedrag in brede zin
  • Gesprekstechnieken (en dilemma’s)
  • Analyse van beleid in de eigen organisatie
  • Het creëren van een veiliger werkomgeving

Wat levert deze masterclass je op?
De masterclass geeft je praktische handvatten, tools én de nodige theoretische onderbouwing, waarmee je goed voorbereid aan de slag kunt als intern vertrouwenspersoon.

Voor wie is de masterclass bestemd?
Je bent gevraagd om de rol van intern vertrouwenspersoon op je te nemen en je hebt behoefte aan een theoretisch kader. Daarnaast wil je complexe dilemma’s en situaties bespreken en beoefenen in een vertrouwelijke en professionele setting.

Deze training is ook geschikt voor intern vertrouwenspersonen die de rol al een tijd vervullen maar graag willen sparren met vakgenoten en hun fundament willen verstevigen.

Business partner

Dit programma wordt uitgevoerd door onze business partner NBA Opleidingen. Na inschrijving ontvang je overige correspondentie van NBA Opleidingen.
Kirsten Heukels
Kirsten Heukels
Profiler, extern vertrouwenspersoon, coach, ondernemer
Kirsten Heukels is internationaal actief als profiler, waarbij zij analyses maakt op basis van de combinatie tussen micro expressies in het gezicht, bodylanguage en stemgebruik. Deze zet zij in bij haar werkzaamheden als crisis- en gijzelingsonderhandelaar. Daarnaast coacht Kirsten individuen en teams om excellente communicatie en daardoor samenwerking te bereiken. Voor specifiek gekozen organisaties, (zoals de KNVB, Embraer en Odin) is zij extern vertrouwenspersoon. Kirsten… meer info
Masterclass intern vertrouwenspersoon
Startdatum 14 mei
di 14 mei 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving
Startdatum 28 november
do 28 november 2024
9:30 - 17:00
Capelle Aan Den Ijssel
Routebeschrijving