Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

De impact van ChatGPT en AI voor HR

Verken de toekomst van werk en HR-taken door AI en ChatGPT

Deze cursus is nog niet gepland, klik hier voor ons totale cursusaanbod.

Ontdek hoe AI-tools, waaronder ChatGPT, het HR-landschap transformeren tijdens deze inspirerende middag in AFAS Leusden. Verkrijg waardevolle inzichten van brancheleiders, maak kennis met praktijkvoorbeelden en verdiep je in de implicaties van deze technologische verschuiving voor de toekomst van werk. Ontdek hoe AI je HR-werkzaamheden kan optimaliseren en stroomlijnen, en zo zorgt voor verbeterde efficiëntie en tijdwinst.

Ontdek de impact van AI en ChatGPT op de toekomst van werk én op jouw eigen HR-werkzaamheden! Tijdens deze inspirerende middag op 21 september in AFAS Leusden nemen we je mee op een reis door de wereld van AI in HR. Na een prikkelende opening van dagvoorzitter Vincent Roders gaan we van start met een keynote van tech-expert Jarno Duursma, die je zal laten kennismaken met de nieuwste trends en inzichten op het gebied van generatieve AI met koppelingen naar HR. Vervolgens zal Marcel Thaens, CIO van de Provincie Noord-Brabant, laten zien hoe deze provincie AI toepast in hun HR-processen.

Na een welverdiende pauze zal Lizzy Prins, spreker en trainer op het gebied van ChatGPT voor HR, in een demo laten zien hoe ze jij jouw HR-werkzaamheden kunt optimaliseren en vereenvoudigen met behulp van deze AI-tool. Daarna neemt Marc Jansen, Head of People Data, Strategy & Innovation bij Rabobank, je mee in een inspirerende case die de rol van AI in People Analytics. We sluiten het evenement af met een kritische noot van data-ethicus David Steenmeijer, over de ethische overwegingen die je moet meenemen als je AI-tools gaat gebruiken. Dit evenement biedt je de gelegenheid om de mogelijkheden van AI in HR te verkennen en te begrijpen hoe het jouw organisatie kan transformeren.

Na afloop van dit event weet je:

 • Hoe AI-tools zoals ChatGPT HR-processen kunnen vereenvoudigen en optimaliseren.
 • Welke praktische toepassingen van AI er zijn binnen alle HR-domeinen.
 • Wat de implicaties zijn van de opkomst van AI voor de toekomst van werk.
 • Hoe AI kan bijdragen aan het verbeteren van talentwerving, opleiding en ontwikkeling.
 • Hoe je strategische beslissingen kunt nemen op basis van datagedreven inzichten.
 • Hoe je kunt anticiperen op en omgaan met ethische en privacyvraagstukken rondom AI binnen HR.

En neem je als bagage mee:

 • Praktische kennis en inzichten over de toepassing van AI in HR.
 • Inspirerende voorbeelden en best practices van toonaangevende organisaties.
 • Handvatten om AI-tools zoals ChatGPT te implementeren en te benutten.
 • Een breder perspectief op de toekomst van werk en de rol van AI daarin.
 • Netwerkcontacten met gelijkgestemde HR-professionals en experts op het gebied van AI.

Voor wie is dit event?

 • HR-professionals die willen weten hoe AI-tools hun werkzaamheden kunnen versterken.
 • Professionals die willen begrijpen wat de implicaties van AI zijn op de eigen workforce en vaardigheden van (toekomstige) collega’s.
 • HR-managers die het belang van AI en ChatGPT onder de aandacht van hun collega’s willen brengen.
 • Opleidings- en ontwikkelingsprofessionals die willen begrijpen hoe AI de leer- en ontwikkelingsinitiatieven kan verbeteren.

Dit live event impact van ChatGPT en AI voor HR op 21 september 2023 vindt plaats in AFAS Leusden. Dit is het programma:

12.15 Inloop en lunch voor deelnemers aan het event

13.00 - 13.15 Opening
Door: dagvoorzitter Vincent Roders, Online marketing Manager

Vincent Roders is als liefhebber van technologische ontwikkelingen veel bezig met de opkomst van AI. Voor de HR Academy verzorgt Vincent de eendaagse masterclass ChatGPT en AI voor HR-professionals, maar tijdens dit event laat Vincent zich als dagvoorzitter zich van een andere kant zien.

13.15 - 13.55 Keynote
Door: Jarno Duursma, Tech-expert en spreker

Gerenommeerde tech-expert en spreker Jarno Duursma trapt de middag af met een keynote over de invloed van AI op de toekomst van werk. Met zijn kennis en expertise op het gebied van AI en technologische ontwikkelingen, zal Jarno Duursma je meenemen op een inspirerende reis door de mogelijkheden en uitdagingen van AI. Hij zal de nieuwste trends, best practices en ethische overwegingen bespreken, met een specifieke focus op de rol van ChatGPT als een krachtige AI-tool voor HR-professionals.

13.55 - 14.25 Case: De kansen en uitdagingen van AI voor Provincie Noord-Brabant
Door: Marcel Thaens – CIO (Chief Information Officer) bij Provincie Noord-Brabant

Marcel Thaens, CIO van Provincie Noord-Brabant, deelt zijn visie op de kansen en uitdagingen die AI-technologie biedt voor de provincie. Hij begint met een vergezicht naar de toekomst, waarin AI een 3D-beeld van Brabant kan creëren en het werk van beleidsmedewerkers ingrijpend kan veranderen. Ook laat hij je kennis maken met digitale collega 'Sammie', een experiment als vorm van ChatGPT die ondersteunt bij beleidsmatige vraagstukken zoals stikstofuitstoot. Maar welke vaardigheden vraagt deze nieuwe technologie van medewerkers? En hoe neem je collega’s mee in deze innovaties? Marcel laat zien dat AI geen toekomstverhaal is, maar dat je nu al over deze vraagstukken moet nadenken.

14.25 - 14.45 Pauze

14.45 – 15.15 Live demo van ChatGPT voor HR
Door: Lizzy Prins - Spreker en trainer ChatGPT voor HR, voormalig HR-directeur

Bijna alles is schaars: mensen, tijd en energie en precies hier schept technologie nieuwe kansen. In deze presentatie neemt Lizzy Prins je mee in de wereld van AI en ChatGPT en vertaalt dit op een praktische manier naar hoe je hier je voordeel uit kunt halen door ChatGPT in te zetten bij het uitvoeren van HR-werkzaamheden. Ben jij klaar om je HR-werkzaamheden naar een hoger niveau te tillen?

15.15 - 15.45 Case: Medewerkersreizen verbeteren en versimpelen met AI bij Rabobank
Door: Marc Jansen, Hoofd Chapter People Data, Innovatie en Strategie bij Rabobank

Hoe kun je medewerkers helpen door met AI-toepassingen meer focus aan te brengen in een steeds complexer wordende werkomgeving? Een cruciale rol die door HR soms onderschat wordt. Daarom zal Marc Jansen in zijn presentatie concrete voorbeelden geven van AI-toepassingen die vandaag al mogelijk zijn om medewerkersreizen naar de toekomst toe te verbeteren en te versimpelen. Belangrijk hierin is een zorgvuldige aanpak om risico’s te minimaliseren en AI op een verantwoorde manier te implementeren.

15.45 – 16.15 Een kritische blik op AI
Door: David Steenmeijer, data-ethicus & Analytics Translator

AI biedt talloze kansen, maar als je niet goed oplet, leidt het tot onvoorziene problemen. Denk aan de Toeslagenaffaire, de recente geluiden bij het fraudesysteem van DUO, maar ook discriminerende chatbots. Dat komt doordat er in AI vaak ethische kwesties verstopt zitten. Als je die vraagstukken niet expliciet maakt loop je geheid tegen dit soort problemen aan. De keuzes die algoritmen maken hebben namelijk gevolgen voor echte mensen. Daarom neem ik jullie mee in een kijkje onder de motorkap. We onthullen de ethische uitdagingen rondom AI zodat je weet waar je op moet letten als je hier zelf mee aan de slag gaat.

16.15 - 16.30 Afsluiting event
Door: dagvoorzitter Vincent Roders, Online marketing Manager

16.30 - 17.15 Drankje en hapjes